Sağlık raporu, herhangi bir işlem yapılırken başvuru amacıyla sizden istenen belgelerdir. Sağlık raporu sizin sağlıklı olduğunuzu anlamak için kullanılmaktadır. Sağlıklı olduğunuzu yasal bir belgesidir.
Sağlık raporunun yasal tanımı; rapor sahibinin bedenen ve akıl olarak sağlıklı olduğunun yapılan tıbbi inceleme sonucu ortaya koyan onaylı sağlık belgesidir.
Sağlık Raporu Nasıl Alınır?
Raporu almak isteyen bir kişi ilk önce raporu verme yetkisine sahip bir sağlık birimine ulaşmalıdır. Özel veya devlet hastaneleri, sağlık ocakları, özel kuruluşlara ait tıp merkezleri, poliklinik gibi yerlerde sağlık raporu almak için müracaat yapılabilmektedir.
Bu raporun nasıl alınacağı raporun türüne göre değişmekte, bunun nedeni sağlık raporunun amacı belli olsa bile bu raporu kullanacak kuruma göre farklı gereksinimler olabilmektedir.
Bu belge yasal olarak, kişinin zihin olarak ve beden olarak sağlıklı biri olduğunun delilidir. Alan şahısın herhangi bir görev, sorumluluk veya işi yerine getirebileceğinin göstergesi olmaktadır. Bu rapor sayesinde kişinin hastalıkları raporlanmış olmaktadır.
Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır?
Ehliyet için sağlık raporu gerekmektedir. Bu ehliyetin kaybedilmesi, ehliyeti yenileme ve ehliyetin sınıfı eklenirken gerekli olmaktadır. 2016 yılında düzenlenen kanunla yeni düzenlemeler yapılmıştır. 1. Grup sağlık raporu hafif araçlar için olmaktadır. 2. Grup ehliyet ise ağır araçları ve ticari araçları kapsayan bir sağlık raporudur.
Sürücü Sağlık Raporu Nedir?
Bu rapor sürücüyle ilgili farklı durumlar olduğunda istenen rapordur. Sürücünün sağlık durumunda herhangi bir problem olmadığını gösteren rapordur. İlk defa sürücü belgesi almak isteyen kişiler, sürücü belgesini yenilemesi veya kaybetmiş olan kişilerde sağlık raporu alması gerekmektedir.
Yeni düzenlemeler ile sürücü belgesi almak amacıyla sağlık raporu almak isteyen kişiler ilk adımda e-devlet üzerinden müracaat etmesi gerekmektedir. Başvuru formu doldurulup kayıt tamamlandıktan sonra, aile hekimi raporu sistemde görecektir ve sağlık raporunu bir sorun yoksa verecektir. Aksi yönde bir durum varsa bir uzmana yönlendirmektedir.
İşe Giriş Raporu?
İşe giriş raporu kişinin işe girmesinde tıbben engel olup olmadığını anlamak için alınan sağlık raporudur.
OSGB Sağlık Raporu Nedir?
OSGB sağlık raporu işe başvuru için kişinin ruhsal durumu ve fiziki sağlığının nasıl olduğunu gösteren bir belge olmaktadır.
E-Nabızdan Sağlık Raporu Alma İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?
E-Nabız sistemine internet sitesi veya mobil uygulama aracılığıyla giriş işlemini gerçekleştirin.
Sonra Ana Sayfada bulunan Sağlık Raporları adlı bölüme giriş yapılır.
Sağlık raporu için istene tarih aralığını girin.
Gerekli rapor türünü seçeneklerden belirleyin.
Raporu oluşturmak için Rapor Oluştu seçeneğine tıklama yapın.
Rapor oluşturma tamamlanınca, indirme ve yazdırma seçenekleri çıkmakta ve onlar arasından istediğiniz tercihi belirleyebilirsiniz.