Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Düz Saç Nasıl Şekillendirilir?

    Saç şekillendirmek, güne başlarken yapılan hazırlıklar arasında yer alır.

    Saç şekillendirmek, güne başlarken
    Saç şekillendirmek, güne başlarken yapılan hazırlıklar arasında yer alır. Her kadının saç şekli, türü ve yapısı birbirinden farklıdır. Bu yüzden işlerini kolaylaştıracak yöntemlere başvurmak isterler. Çeşitli şekillendirici kremler, spreyler ve elektronik aletler ile bunu yapmaya çalışırlar. Peki, bu birçok farklı saç tipleri içinde belki de en yaygın olan düz saçlılardır. Düz saç nasıl şekillendirilmeli, bakımı nasıl yapılmalı gibi sorulara cevap arayanlar da oldukça fazladır. İşte sizlerin daha pratik olarak saç şekillendirmenizi sağlayacak ipuçları…
    Düz saçları şekillendirmek için öncelikle doğal yöntemler tercih etmek istiyorsanız duş sonrası hafif nemli saçlarınızı önce kıvırarak sıkılaştırıp daha sonra sıkı bir topuz yapabilirsiniz. Akşamdan yaptığınız bu saç, sabah uyandığınızda doğal dalga görünümü sağlayacaktır.
    Saçlarınızı toplamak istiyorsanız sımsıkı bir at kuyruğu yapabilirsiniz. Ya da yaptığınız at kuyruğunun ucunu örerek daha farklı bir model de yapabilirsiniz.
    Saçlarınıza ısı da kullanarak şekil vermek istiyorsanız iri dalga veren maşaları kullanabilirsiniz. Ancak buna uygun olan bir düzleştirici ile de saçlarınıza oldukça kolay bir şekilde dalga verebilirsiniz. Saçlarınıza ısı kullanırken öncesinde koruyu kremler kullanarak ısının saçlarınıza zarar vermesinin önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda şekillendirici ve dalga sağlayıcı kremleri de kullanarak daha uzun süre kalıcılık elde edebilirsiniz.
    Düz saçlarınızı örgü modelleri ile de hem doğal hem de farklı bir görünüm sağlayabilirsiniz. Ters örgü, mısır örgü gibi farklı modelleri kullanarak da değişik örgüler kullanabilirsiniz. Tüm saçınızı örmek yerine aralarda ince örgüler yaparak da farklı bir model oluşturabilirsiniz.