Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dekoratif Mum Nasıl Yapılıyor

Bu nedenle pek çok insan mumları satın almak yerine onları kendi kendilerine üreterek bu durumu daha ekonomik hale getirmektedir.

Bu nedenle pek çok

Temel işlevi ışık sağlamak olan mumlar, günümüzde dekorasyon amacıyla tercih edilen eşyalar arasında da kendine yer bulmaktadır. Farklı aromalar ile harmanlanan mumlar, sahip olduğu hoş kokular ile kullanıldığı yerin hem dekorasyonuna hem de atmosferine olumla katkılarda bulunur. Aydınlatma işlevinde kullanıldığından dolayı kısa ömürlü olan bu dekorasyon araçlarını her defasında yeniden satın almak ekonomik açıdan belirli bir maliyeti de beraberinde getirir. Bu nedenle pek çok insan mumları satın almak yerine onları kendi kendilerine üreterek bu durumu daha ekonomik hale getirmektedir. Peki, dekoratif mum nasıl yapılıyor?

 Gerekli Malzemeler

 Dekoratif amaçlı mumları tasarlamak için kullanabilecek ana malzemeleri bal mumu ve mum fitilidir. Bunun yanı sıra bal mumu yerine parafin, mum fitili yerine de pamuk bir ip tercih edilebilir. İstenilen koşulda koku ya da renklendirme işlemi için parfüm ve gıda boyaları da mum yapımına dahil edilebilir. Tasarlanacak mumun yerleştirilmesi için kavanoz ve parafin veya bal mumunun eritilmesi için tencere ve cam kase de ihtiyaç duyulan malzemeler arasındadır.

Bal mumu

Mum fitili

Tencere

Cam kase

Kavanoz

İsteğe bağlı olarak renk ve koku verici maddeler (gıda boyası, esans, parfüm ve benzeri)

Çalışma Öncesinde

 Dekorasyon amaçlı mum tasarlamaya başlamadan önce; parafin veya bal mumun eritilmesi sırasında damlaması sebebi ile tasarlanacağı ortamın bez veya örtü yardımıyla kapatılması önerilmektedir.

 Yapılış Aşaması

 Dekoratif mum tasarımının ilk aşamasına parafin veya bal mumu eritilerek başlanır. Malzemeler benmari usulü ile eritilir. Parafin veya mumu eritmek için ısı dayanıklılığına sahip cam bir kase tercih edilir. Cam kase; başka bir tencerede kaynayan suyun üzerine, alt kısmı suya değmeyecek şekilde yerleştirilir. Erime işlemi tamamlanmış parafin veya bal mumu üzerinde istenirse koku ve renk verici maddeler eklenebilir. Renk bakımından yoğun renkli bir mum tercih ediliyorsa gıda boyası da yoğun kullanılmalıdır. İlave edilen bu malzemelerin bal mumu/parafin ile bütünleşmesi için iyice karıştırılması önemlidir.

 Kullanılacak mum fitili, mumun aktarılacağı kaseye yapıştırılır. Fitil ve kavanoz arasında boyut eşitsizliği varsa fitil kavanoz boyuna göre ayarlanmalıdır. Daha sonra erime ve aramolandırma işlemi tamamlanan bal mumu veya parafin içerisinde muhafaza edileceği kavanoza aktarılmalıdır. Son olarak kavanozun dış kısmı isteğe bağlı olarak süslenir ve dekoratif elde etme mum işlemi tamamlanmış olur.