Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bu Yiyecekleri Asla Buzdolabında Saklamayın!

    Yiyecekler, türlerine ve özelliklerine göre çeşitli yöntemlerle muhafaza edildiğinde daha uzun süre kullanılabiliyor.

    Yiyecekler, türlerine ve özelliklerine

    Yiyecekler, türlerine ve özelliklerine göre çeşitli yöntemlerle muhafaza edildiğinde daha uzun süre kullanılabiliyor. Aynı zamanda doğru muhafaza yöntemi o yiyeceğin zararlı bakteriler üretmesini de engelliyor. Genelde alışkanlık olarak yiyeceklerin en iyi buzdolabında muhafaza edildiği düşünülür. Bu yüzden de çoğu yiyecek buzdolabında saklanır. Ancak bazı yiyecekler, sanılanın aksine kesinlikle buzdolabında saklanmamalı… İşte bu yiyecekler!

    • Domates buzdolabında lezzetini kaybeder ve yumuşar. En doğrusu taze tüketmek olsa da kalan domatesleri bir kase su içerisinde saklayarak ya da sos yaparak kullanabilirsiniz.
    • Muzların çabuk kararmasından şikayetçiyseniz bunun öncelikli sebebi buzdolabında saklamanız. Aynı zamanda olgunlaşma süreci yavaşlayan muzların tatları da kaybolur. Kabuğunun içindeki doku da fazla soğukta kalmaktan ıslanır.
    • Sarımsak ve soğan. Buzdolabında oldukça hızlı bozulan ve aroması kaybolan yiyeceklerden biridir. Sarımsak da soğan da kuru bir ortamda saklanması gereken yiyeceklerden biridir.
    • Bazıları patatesi buzdolabına koysa da aslında çok yanlış. Fazla soğuktan dolayı içeriği değişen patatesler, lezzetlerini de kaybeder.
    • Buzdolabında saklandığında sertleşmesinin yanı sıra şekerlenme problemi de yaşanır. Bu yüzden balların lezzetlerini kaybetmemesi için kuru bir ortamda ağzı kapalı şekilde saklamanız daha doğru olacaktır.
    • Taze yeşillikler. Manav ve marketlerde buzdolabında yer almayan yeşillikleri buzdolabında saklamak daha çabuk bozulmasına yol açıyor. Özellikle siyahlaşma gibi bir duruma sebep olmalarından dolayı buzdolabında saklanması tavsiye edilmez. Ancak kısa sürede tüketilmiyorsa, yeşillikler temizlenmiş bir şekilde saklama kabına kağıt havlu konarak saklanabilir.
    • Zaten tam olgunlaşmamış olarak alınan avokado, buzdolabında saklandığında daha geç olgunlaşır ancak lezzetini de kaybeder. Dışarıda 4 günde olgunlaşırken buzdolabında bu süre 7 – 10 günü bulabiliyor. Bu da lezzetini ve tüm vitaminlerini kaybetmesine sebep oluyor.

    Temel olarak buzdolabında saklama alışkanlığımızın olduğu bu yiyecekler, aslında hem lezzetlerini kaybetmelerine hem de faydalı özelliklerini yitirmelerine sebep oluyor. Bunları mümkün olduğunca taze tüketmek en doğrusu olsa da mecbur kalındığında yeşillik gibi yiyecekler saklama kaplarında ve uygun şekilde saklanabilir. Ancak bu durumda da oldukça uzun süre bekletmemek ve maksimum 2 gün içerisinde tüketmek daha doğru olacaktır.