Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Bankalardan Emeklilere Müjde! Promosyon Geliyor!

    Gelirlerini artırmak isteyen emekliler için banka promosyonları önem kazanmış durumda! Bankalardan Emeklilere Müjde!

    Bankalardan Emeklilere Müjde! Promosyon Geliyor!

    Bankalardan Emeklilere Müjde! Promosyon Geliyor!  Gelirlerini artırmak isteyen emekliler için banka promosyonları önem kazanmış durumda! Ancak emeklilerin bu promosyonlardan yararlanabilmesi için maaşlarını ilgili bankalara aktarmaları gerekiyor. Adeta kendi aralarında yarışa giren bankalardan bir tanesi, promosyon tutarını 12.500 TL’ye kadar çıkardı. Peki banka promosyonları artmaya devam edecek mi? Bu konuda Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yılbaşından haziran ayına kadarki promosyon tutarları 7.500 TL civarındaydı. Şu anda bankalar bu imtiyazlı tutarları yükseltmek için yarışıyor. Öyle ki bir banka 12.500 TL’lik banka promosyonu yapacağını duyurdu. Diğer bankalar da buna ayak uyduruyor ve bankaların iskonto tutarları da bu seviyelerde. Bu durumu bir işaret gibi düşünebiliriz. Bankanın açıkladığı 12 bin 500 TL’lik promosyon tutarını diğer bankaların da takip edeceğini fikrindeyiz. Bankaların 12-13 bin aralığında promosyon vereceğini düşünüyoruz.”

    Promosyonlar Yeni Yıl Beklenmeden Alınmalı

    Ahmet Kurtuluş sözlerine şu şekilde devam etti:” Emeklileri yeni yılı beklemeden hemen harekete geçip promosyon almaya teşvik ediyoruz. Paranın zaman değeri dikkate alındığında bu indirimli tutarların bir an önce alınması emeklilerin yararınadır.”

    Promosyon Tutarları Daha Çok Artacak Mı?

    “Bir bankanın verdiği 12 bin 500 TL’lik rakam, yıl sonunda beklenen emekli maaşı artışını temsil eden tutardır. O yüzden sene sonunda 12 bin 500 TL’yi geçeceğini düşünmüyorum. Artış mutlaka olacaktır ama şimdilik beklentiler doğrultusunda verilen promosyon tutarı budur. Bu seviyelerde kalacaktır.

    Bir promosyon sözleşmesi imzalarsanız bu genellikle 3 yıllık olur. Maaşınızı 3 yıl içerisinde ilgili bankadan almayı kabul etmeniz durumunda bu teklif tutarını alabiliyorsunuz. Sözleşmenin feshinden sonra alınan teklifin tutarının veya belirli bir kısmının iade edilmesi gerekir. Bu noktada emeklilere sözleşme şartlarına dikkat etmelerini ve parasal tutarları da dikkate alarak onlara göre sözleşme imzalamalarını tavsiye edebiliriz. Ahmet Kurtuluş, en düşük emekli maaşı ne kadar olur? sorusuna ise: “Şu anda enflasyon tahminleri bu yönde devam ederse asgari emekli maaşının 11 bin 250 TL civarında olacağını düşünüyorum.” diyerek sözlerine son verdi.