Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Son Dönemlerin Gözdesi Tipplasti Nedir?

    Tipplasti nedir, nasıl yapılır, öncesi ve sonrasında süreç nasıldır gibi soruların cevapları yazımızın devamında…

    Tipplasti nedir, nasıl yapılır,

    Estetik operasyonlar, günümüzde giderek hız kazanan ve oldukça talep gören konulardan biridir. Son dönemlerde de son derece yaygın olan estetik operasyonlar arasında yer alan tipplasti ile ilgili birçok soruya da cevap aranmaktadır. Tipplasti nedir, nasıl yapılır, öncesi ve sonrasında süreç nasıldır gibi soruların cevapları yazımızın devamında…

    Tipplasti Nedir?

    Burun ucu estetiği olarak da bilinen tipplasti, burun kemiğinde bir sorun olmadığında tercih edilir. Yalnızca burnun ucunda şekil bozukluğu varsa tipplasti uygulaması yapılır. Öncesinde yapılan çeşitli görüşmelerden sonra eğer karar verirseniz operasyonunuz gerçekleştirilir. Ülkemizde de bu operasyonu yapan oldukça başarılı doktorlar vardır.

    Tipplasti Nasıl Yapılır?

    Kapalı rinoplasti tekniği ile yapılan bu işlemde, burnun içinden işlem yapıldığı için dıştan bir operasyon görüntüsü olmaz. Kemikte herhangi bir değişiklik yapılmaz. Burun uç yapısını oluşturan kıkırdak ve yumuşak doku yeniden yüze uygun olarak şekillendirilir. Lokal ya da genel anestezi ile yapılır. Düşüklük, şekil bozukluğu, eğrilik gibi durumlar düzeltilir. Tampon, silikon ya da atel kullanılmaz. Bu işlem sonrası, buruna ve çevresine bantlar yapıştırılarak iyileşme sürecine geçilir.

    Tipplasti Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

    Tipplasti ortalama olarak 45 dakika süren bir operasyondur. Aynı gün taburcu edilir ve evde dinlenme ve iyileşme süreci başlatılır. Operasyondan sonra 2 gün duş alınmaması tavsiye edilir. Daha sonra bantları ıslatmadan dikkatlice duş alabilirsiniz. Ortalama bir hafta sonra bantlar alınır. Gerektiği durumda burun ucu masajı önerilebilir. Yaklaşık 15 gün sonra burnun şekliyle ilgili yaklaşık görüntü ortaya çıkar. Ancak burnun gerçek şeklini alması ortalama 6 ay sürer. Bu sürede buruna şiddetli darbeler almamaya da dikkat etmek gerekir.

    Burnunda kemik eğrili ya da et gibi sorunu olmayanlar, yalnızca burnun ucundaki düşüklük ya da şekil bozukluğundan şikayetçi olanlara doktorlar tarafından bu operasyon önerilir. Hem iyileşme sürecinin daha kısa olması hem de burnun içinden yapılan ve dıştan açılma yapılmayan bir operasyon olmasından dolayı hastalar da bu yöntemden memnun kalır. Ayrıca birçok yerde, operasyon öncesi burnun görüneceği şekil de gösterilir. Böylece hastalar iyileşme süreci tamamlandıktan sonra nasıl görüneceklerini bilir.