Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Hayata Bakışını Değiştirmek İçin Okunması Gereken Kitaplar

    İşte herkesin mutlaka okuması gereken, hayatlarına birçok anlamda olumlu şey katan kitapların bir kısmı…

    İşte herkesin mutlaka okuması

    İnsan hayatında öneminin inkar edilemeyeceği konulardan biri de şüphesiz kitaplardır. Kitap okumak, her anlamda kişinin olumlu yönde gelişmesini sağlar. Son derece faydalı olan kitaplar, birçok farklı alanda, türde ve konuda olmaktadır. Her ne kadar çok sık kitap yazılsa ve yayımlansa da bazı kitaplar var ki yıllardır çok okunanlar arasında yer alıyor. Bunun sebebi ise elbette efsane olmaları! İşte herkesin mutlaka okuması gereken, hayatlarına birçok anlamda olumlu şey katan kitapların bir kısmı…

    • Simyacı – Paulo Coelho: genç bir çobanın İspanya’dan yola çıkarak Mısır piramitlerini aramaya başlamasına dayanır. Felsefi bir hayat öyküsünü anlatan hikaye, bugün hala her kesim tarafından sevilerek okunur.
    • Küçük Prens – Antoine de Saint-Exupery: insanın bakıç açısının hayatına nasıl yansıyacağını anlatır.
    • Suç ve Ceza – Dostoyevski: Raskolnikov’un bir anlık kararla işlediği cinayet ve sonrasında yaşadıklarını anlatır.
    • Uçurtma Avcısı – Khaled Hosseini: KabilliEmir’in hayat hikayesi birçok çarpıcı gerçekle beraber anlatılır.
    • Ustalık gerektiren Kafaya Takmama Sanatı – Mark Manson: hayatı zorlaştıranın da kolaylaştıranın da siz olduğunuzu anlatan önemli bir kitaptır.
    • 1984 – George Orwell: düşünce özgürlüğüne oldukça şeffaf bir şekilde değinen bu kitap, mutlaka okunması gereken kitaplar arasında yer alır.
    • İknanın Psikolojisi – Robert B. Cialdini: insanların istediklerini yaptırmak için izlediği yolları anlatan ve kurgudan uzak olan bu eser, herkesin okuması gereken kitaplardan biridir.
    • İnsanın Anlam Arayışı – Viktor E. Frankl: anlamın aslında uzakta ve büyük şeylerde olmadığını anlatır.

    Bunların dışında da sayılabilecek birçok efsane kitap vardır. Bunları okumanın yanı sıra okuduklarınızdan yaptığınız çıkarımlar ve hayatınıza kattıklarınız önemlidir. Herkesin zaman zaman yaşadığı zor ve çıkmazda hissettiği anlar olabilir. Bu gibi durumlarla başa çıkma, başkalarını da anlayabilme ve özgürlük gibi temel konularla ilgili okuyarak hem kendi yaşamınızı hem de yaşam stilinizi değiştirmeniz mümkündür.

    Kitap okumanın her yaşta önemi oldukça fazladır. Bu kitaplar ve bunlar gibi olanlar ise tek seferde okunan kitaplardan değildir. Mutlaka insan yaşamanın belirli dönemlerinde bu kitapları yeniden ve yeniden okumalı ve hayatını bu doğrultuda şekillendirebilmelidir.