Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Günde 3 Öğün Yemek Yiyenlere Uyarı!

    Günde 3 Öğün Yemek Yiyenlere Uyarı! Canan Karatay Aslında Olması Gerekeni Açıkladı: Aynı Şekilde İbni Sina da Bunu Yüzyıllar Önce Önermiş

    Günde 3 Öğün Yemek

    Günde 3 Öğün Yemek Yiyenlere Uyarı!  Günde 3 öğün yemek yiyorsanız dikkat! Ünlü doktor Canan Karatay gerçeği anlattı! İbni Sina da bunu yüzyıllar önce tavsiye etmişti! Doğru sanılanın yanlış olduğu ortaya çıktı. İşte ayrıntılar!

    Türkiye’nin önde gelen dahiliye ve kardiyoloji uzmanı prof. Dr. Canan Karatay, “Üç öğün sağlıksızdır” diyerek sağlık önerilerine yeni bir boyut ekledi ve tek öğün beslenmeyi önerdi. Karatay, beslenmenin temel kurallarına vurgu yaparak bu radikal yaklaşımı destekledi. Hücrelerin yenilenmesi ve tam sindirimin sağlanması için tek öğünün yeterli olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, ATV Haber’e verdiği röportajda şunları söyledi: “3 ana öğün ile 3 ara öğün çok tehlikeli. Bu ülkede obezitenin ve şişman olmanın bezitenin sebebi. Karaciğer yağlanmasının sebebi. Vücudumuza dinlenmeye zaman vermiyoruz.” Karatay bu görüşünü 11. yüzyılda İbn Sina’nın şu sözleriyle destekledi: “Doğru düzgün bir öğün yerseniz bu yeterli olacaktır.”

    İlk Öğün Mutlaka Kahvaltı Olmalıdır

    Tek öğün diyetini benimseyen Karatay, o öğünün içeriğine ilişkin de önerilerde bulundu. İlk öğünün kahvaltı olması gerektiğine dikkati çeken Karatay şöyle konuştu: “Yumurta, köy domatesi, mayalama peyniri, 10 ya da 20 adet zeytin, biber ve peynir üstü tahin tüketebilirsiniz.”

    Kahvaltıda kek, gofret, kurabiye, çikolata ve şeker ilaveli kahvaltılık gevrek tüketenler, 1-2 saat içinde tekrar acıkırlar ve kan şekerindeki dalgalanmalar nedeniyle enerji düşüklüğü yaşarlar. Dolayısıyla bu yiyeceklerden uzak durmak, sağlık açısından oldukça önemlidir. Diğer yandan yumurta, anne sütünden sonra en kaliteli proteindir. Aynı zamanda uzun süreli tok tutma etkisine de sahiptir. Bu nedenle kahvaltıda muhakkak bir adet haşlanmış yumurta yemeye özen gösterilmelidir.

    Un, Şeker ve Karbonhidratlı Besinlerden Uzak Durulmalıdır

    Karatay, tek öğünde beyaz un, şekerli ürünler, pirinç, makarna gibi karbonhidrat açısından zengin besinlerden uzak durulması gerektiğini vurguladı. Bu tür besinleri yerseniz hücrelerin yeterince besin alamamasından dolayı daha çabuk aç kalabileceğinizi açıkladı. Ayrıca aç olduğunuzda su içmenin önemli olduğunu ifade etti.