İki ilden tatil haberi: Kütahya ve Eskişehir'de kar ve buzlanma önlemi

Kütahya genelinde aşırı soğuk nedeniyle 2 Ocak Cuma günü okullar tatil edildi. Eskişehir'de ise 5 ilçede taşımalı eğitime ara verildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2026 01:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2026 16:21
Kaynak: DHA
İki ilden tatil haberi: Kütahya ve Eskişehir'de kar ve buzlanma önlemi

Türkiye'nin iç ve batı kesimlerini etkisi altına alan soğuk hava dalgası ve kar yağışı, eğitimi etkilemeye devam ediyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düştüğü Kütahya ve Eskişehir'de, valilikler meteorolojik verileri dikkate alarak öğrenci ve öğretmenlerin güvenliği için önemli kararlar aldı. Özellikle gece saatlerinde eksi dereceleri görecek olan termometreler nedeniyle oluşabilecek buzlanma riski, 2 Ocak 2026 Cuma günü için eğitim planlamasını değiştirdi.

Kütahya Buz Kesecek: Eksi 15 Derece Uyarısı

Kütahya Valiliği, meteoroloji yetkililerinden alınan son hava tahmin raporları doğrultusunda il genelinde radikal bir tedbir kararı aldı. Yapılan değerlendirmelere göre, kent genelinde bu geceden itibaren hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşeceği, şehir merkezinde sıfırın altında 13, yüksek rakımlı ilçe ve köylerde ise sıfırın altında 15 dereceye kadar ineceği öngörüldü.

Bu aşırı soğukların sabah saatlerinde trafikte, toplu taşımada ve yaya ulaşımında ciddi buzlanma ve don olaylarına neden olabileceği belirtildi. Riskleri en aza indirmek amacıyla Kütahya il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında 2 Ocak 2026 Cuma günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Valilik, çalışan anne ve babaların mağduriyet yaşamaması adına kreş ve gündüz bakımevlerinin bu karardan muaf tutulduğunu ve açık olacağını belirtti.

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı tarihte 1 gün süreyle idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Eskişehir'de 5 İlçede "Taşımalı" Önlemi

Komşu il Eskişehir'de ise kar yağışı ve buzlanma riskinin kırsal kesimlerde daha yoğun hissedilmesi nedeniyle bölgesel bir karar alındı. Eskişehir Valiliği, il merkezinden ziyade ilçelerdeki risk durumunu değerlendirdi. Yapılan açıklamada, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle; Çifteler, Seyitgazi, Günyüzü, Mihalıççık ve Sivrihisar ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

Bu ilçelerde taşımalı eğitim dışındaki okullarda eğitimin devam edeceği, kararın sadece köy ve mezralardan ilçe merkezlerine servisle gelen öğrencileri kapsadığı öğrenildi. Her iki ilde de yetkililer, trafiğe çıkacak vatandaşları gizli buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İlgili İçerikler

Kaynak: DHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.