Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erkeklerde Meme Kanseri

Erkeklerde Meme Kanseri: Erkeklerde Meme Kanseri Olur mu? Erkeklerde Meme Kanseri Tanısı ve Tedavisi!

Erkeklerde Meme Kanseri: Erkeklerde

Meme dokusunda nadir bir şekilde meydana gelen erkeklerde meme kanseri genellikle ileri yaşta meydana gelmektedir. Meme kanseri daha çok kadınlarda görülmektedir. Kadınlara nazaran iyileşme oranı daha yüksektir. Erkeklerde çok daha hızlı bir şekilde teşhis edilmektedir. Erken teşhis ile birlikte iyileşme oranı çok yüksek olmaktadır. Cerrahi uygulama ile birlikte memede oluşan kanser dokusu çıkartılır. Daha sonra da kemoterapi ve radyoterapi gibi tedavi yöntemleri uygulanır. Belirtilerin ortaya çıkması ile birlikte derhal uzman bir hekime başvurmak gerekir. Çok nadir görülme olasılığı olduğu için erkekler tarafından belirtiler ciddiye alınmaz.

Erkeklerde Meme Kanseri Belirtileri

Erkeklerde meme kanseri çeşitli bulgular ile ortaya çıkmaktadır. Meme dokusunda büyük ya da küçük yapıda bir beze meydana gelir. Ağrısız bir beze olmaktadır. Bu sebeple herkesin kendi muayenesini düzenli olarak gerçekleştirmesi gerekmektedir. Meme dokusunda kızarıklık ve çukurlaşma gibi problemler de meydana gelmektedir. Kabartılı bir doku ve büzülmüş bir deri meydana gelebilir. Erkeklerde oluşan meme kanseri ile meme ucu içe dönmeye başlar ve bir süre sonra kızarıklık meydana gelebilir. Meme kanserinin ileri evrelerinde meme ucundan beyaz renkte bir salgı gelmeye başlar. Belirtilerin görülmeye başlaması ile birlikte mutlaka doktora başvurmak gerekmektedir. Memede herhangi bir şişlik görüldüğü zaman muayene olmak son derece önemlidir. Erkeklerde meme kanserinin görülmesi erken evrede çok daha kolay bir tedavi ile atlatılmaktadır.

Erkeklerde Meme Kanseri Sebepleri

Meme kanseri daha çok kadınlarda görülen bir kanser türüdür. Fakat nadir de olsa erkeklerde görülme ihtimali mevcuttur. Erkeklerde meme kanseri sebeplerinin tam olarak ortaya çıkmaması nadir görülmesinden kaynaklı olmaktadır. Meme içerisinde yer alan zararlı dokuların iyi dokulardan çok daha hızlı bir şekilde çoğalması ile birlikte meme kanseri meydana gelmektedir. Zararlı hücrelerin birikmesi ile birlikte kanser hücreleri oluşur. Lenf düğümleri memenin içerisini tamamen sarmaktadır. Bu sebeple erken tanı çok büyük bir önem taşır. İlk evrelerde teşhis edildiği zaman tedavisi mümkün olmaktadır.

Erkeklerde Meme Kanseri Nerede Başlar?

Meme dokusu her memede bulunur. Meme dokusu içerisinde bezler bulunmaktadır. Meme ucuna sütü Taşıyan kanallarda meydana gelen değişiklik ile birlikte hücreler arasında kanser dokusu oluşmaya başlamaktadır. Özellikle ergenlik döneminde olan kadınlarda çok fazla meydana gelir. Erkeklerde doğuştan oluşan meme dokuları çok az olduğu için meme kanseri görülme ihtimali de aynı oranda çok az olmaktadır. Erkeklerde meme kanseri oluşması süt kanallarında başlayabilir. Aynı zamanda süt üreten bezlerde de meme kanseri oluşumu söz konusu olmaktadır. Çok nadir de olsa meme ucunda kanser dokuları meydana gelmektedir.

Erkeklerde Meme Kanseri Tanısı

Erkeklerde meme kanseri tanısı farklı yöntemler ile gerçekleştirilmektedir. Memenin fiziksel muayenesi ilk olarak yapılan tanı sistemlerinden olmaktadır. Uzman hekim parmak uçlarını kullanarak meme ucunu ve meme etrafını kontrol eder. Herhangi bir şişlik ya da dokuda değişiklik meydana geldiyse diğer tanı yöntemlerine başvurulur. Kullanılan bir diğer tanı yöntemi ise görüntüleme testleri olmaktadır. Bu yöntem ile memenin fotoğrafları çekilir ve anormal bir durum olursa bu fotoğraflar üzerinden saptama yapılır. Ses dalgaları ya da mamografi ile görüntüleme yapılmaktadır. Meme kanserinin tanısını koymak için kullanılan diğer bir yöntem ise tanı amaçlı meme dokusundan örnek çıkarılmasıdır. Kesin tanı koyabilmek için meme dokusundan örnek çıkarmak gerekir. Doku çıkarma işlemini gerçekleştirmek için özel bir iğne kullanılır. Şüpheli olan alandan doku alınması ile gerçekleştirilir.

Haberler