Hürmüz Boğazı İçin Kritik Mesaj! İran’dan “Yeni Aşama” Vurgusu

İran lideri Mücteba Hamaney, Hürmüz Boğazı’nın yönetimine ilişkin yeni bir sürece girileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2026 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2026 09:19
dha: Saliha Kara
https://www.haberxr.com/
Hürmüz Boğazı İçin Kritik Mesaj! İran’dan “Yeni Aşama” Vurgusu

İran lideri Mücteba Hamaney, yaptığı açıklamada ülkesinin savaş istemediğini vurgularken, Hürmüz Boğazı’nın yönetimine ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi.

Hamaney, ABD ve İsrail’in 28 Şubat’ta İran’a yönelik başlattığı saldırılarda hayatını kaybeden eski lider Ali Hamaney’nin ölümünün 40’ıncı günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Açıklamasında, savaş sürecinde İran’da meydana gelen maddi ve manevi zararlar için tazminat talep edeceklerini belirten Hamaney, ülkesinin meşru haklarından vazgeçmeyeceğini ifade etti.

“Yeni aşama” vurgusu dikkat çekti

Hürmüz Boğazı’nın yönetimine ilişkin yeni bir sürecin başlayacağını dile getiren Hamaney, bu konuda detay vermeden “Hürmüz Boğazı’nın yönetimini yeni bir aşamaya taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

“Savaş istemiyoruz” mesajı

Bölgesel gerilime ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Hamaney, İran’ın savaş istemediğini ancak haklarını koruma konusunda kararlı olduğunu vurguladı. Ayrıca bölgedeki “direniş cephesi”nin bir bütün olarak değerlendirildiğini ifade etti.

İran’ın güney komşularına da çağrıda bulunan Hamaney, açıklamasında dikkat çeken ifadeler kullanarak ülkeleri gelişmeleri doğru değerlendirmeye davet etti.

Uzmanlar, Hürmüz Boğazı’nın küresel enerji ticareti açısından kritik bir noktada bulunduğunu hatırlatarak, bölgeden gelecek açıklamaların uluslararası piyasalar ve jeopolitik dengeler üzerinde etkili olabileceğini belirtiyor.

ÇOK OKUNAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.