Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Diyet Yapmanıza Rağmen Kilo Veremiyor Musunuz? Bunun Farklı 8 Nedeni Olabilir

    Ancak bazılarımız ne kadar sağlıklı yaşayıp diyet yapsa da kilo vermediğinden şikayet ediyor. Bunun farklı 8 nedeni olabilir.

    Diyet Yapmanıza Rağmen Kilo Veremiyor Musunuz? Bunun Farklı 8 Nedeni Olabilir

    Diyet yaparak ve sağlıklı beslenerek kilo vereceğimizi düşünürüz. Düzenli yürüyüşler yapar hayat kalitemizi yükselterek daha çabuk kilo vereceğimize inanırız. Ancak bazılarımız ne kadar sağlıklı yaşayıp diyet yapsa da kilo vermediğinden şikayet ediyor. Bunun farklı 8 nedeni olabilir.

     

    Günümüzde obezite vakaları gün geçtikçe çoğalıyor. Pek çok vatandaş aldığı fazla kilolarından şikayet etse de bu durumdan kurtulamıyor. Obezite sorunu yaşayan bireyler genel olarak yüzlerce diyet programları uyguladıklarını ancak yine de bu problemle başa çıkamadıklarını söylüyor. Çoğu durumda bu kişiler yemek tüketimlerini oldukça düşürdüklerini yine de kilo almaya devam ettiklerini belirtmişlerdi. Bu durum aslında fark etmeden yaptığımız 8 neden sebep oluyor.

     Kilo Verememenizin Altında Yatan O Gizli 8 Neden

    Kilo verememenin en büyük nedenlerinden bir tanesi de düzensiz uyku uyumak olarak karşımıza çıkıyor. Düzensiz uyku uyumak kilo almaya sindirimi yavaşlatmaya devam ediyor. Ayrıca düzensiz uyku uyumak iştahımızı arttıran ghrelin hormonun devreye girmesine neden oluyor. Ancak düzenli uyku uyumak kadar stres yöntemimizi de iyi yaptırmamız gerekiyor. Stres yönetimi doğru yapılmadığı takdirde çok fazla kilo almamıza neden oluyor.  Eğer kilo vermek istiyorsak mutlaka uyku düzenimize ve stres yönetimimize dikkat etmemiz gerekiyor.

    Menopoz durumu da kilo alamız için oldukça müsait bir durum yaratıyor. Her kadın hayatının farklı bir dönemimde menopoza girebiliyor. Bu durum başladıktan sonra hem stresi hem de yeni alınacak kiloları beraberinde getiriyor.  Bunun en büyük nedeni bu dönemde hanımların kendini oldukça bitkin hissetmesi bu nedenle günlük aktivitelerini oldukça azaltmasıdır.

     

    Cushing Sendromu Kilo Almanıza Sebep Olabilir

    Kortizol hormonu vücudumuzda ki pek çok işlevin yerine gelebilmesi için oldukça önemlidir. Ancak yüksek seviyelerde vücutta salgılanan kortizol hormonu Cushing Sendromu yaşamamıza neden oluyor. Bu sendrom sonucunda vücudumuzda oldukça su depolanmasına neden oluyor.

    Doğum kontrol haplarının bilinçsizce ve yanlış kullanımı da kilo almanın kapılarını açıyor. Ancak kontrollü şekilde doğum kontrol hapları kullanarak kilo alma miktarınızı kontrol altına alabilirsiniz. Ayrıca antidepresan kullanımı da kilo almamıza sebep oluyor. Bu nedenle gerçekten ihtiyacımız yoksa mutlak antidepresan kullanımlarından uzak durmamız gerekiyor. Bunun yanında Polikistik Over Sendromu dediğimiz durumda kilo aldırıyor. Eğer adet düzensizliği gibi şikayetleriniz varsa bu sendromu yaşıyor olabilirsiniz.