Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Diyet Listesi Nasıl Hesaplanır

    İnsanlar kilo düzensizlikleri için genelde bu durumlarının düzene girmesi adına birçok yöntem kullanmaktadır ve manevi olarak da birçok harcama yaparlar. Peki; Diyet Listesi Nasıl Hesaplanır

    İnsanlar kilo düzensizlikleri için

    Kilo genelde insanların yedikleri sağlıklı ve sağlıksız beslenmeleri ile ilişkili bir durumdur. Kimi insan standart kilonun üstündeyken kimilerinde altında olabilmektedir. Ve bu durum insanların hem ruhen hem de bedenen etkilemektedir.

     Kilo listesi Kimlere Yapılır?

     İnsanlar kilo düzensizlikleri için genelde bu durumlarının düzene girmesi adına birçok yöntem kullanmaktadır ve manevi olarak da birçok harcama yaparlar. Günümüzde bu durumun iyileştirilmesi için birçok yöntem vardır. Bunların en çok başında gelen yöntem yedikleri ve içtikleri şeylere dikkat etmek için kilolu ya da zayıf olan kişiler kendilerine en uygun olacak şekilde diyetisyen ya da kendilerinin uyguladıkları kilo kontrol listesi hazırlamaktır.

     Kilo listesi Nasıl Oluşturulur?

     Kendi ideal kilosuna gelmek isteyen kişiler genelde en uygun diyet listesini oluşturarak ona göre yemesi ve içmesi gereken şeyleri listeye ekler ve ona göre günlük öğünleri tüketirler genelde şeker, tuz ve yağ oranı yüksek olan ürünlerden kaçınırlar ki bu sağlıklı bir vücut için olması gereken bir durumdur. Genelde sağlıklı olan ürünleri listeye eklerler, listenin olmazsa olmazı yeşillikler den oluşmaktadır. Kalorisi düşük olduğundan da kilo vermek isteyen kişiler için her öğün de yemesi için yeşillik bulunur.

     Vücut Kitle İndeksi Hesaplama Nasıl Yapılır?

     Vücut kitle indeksi ideal kilo hesaplamada oldukça kullanılan yöntemdir. Milyonlarca insanın en büyük sıkıntıları arasında olan kilo problemi için birçok çözüm aranmaktadır. İdeal kilonun kaç olduğunu bulmak için kullanılan standart sapma ile kilo sınırını öğrendikten sonra, çok rahat bir şekilde listeyi oluşturup ona göre ideal kiloya gelmeye çalışır insanlar. Vücut kitle indeksi cinsiyet, boy ve kiloya göre farklılık göstermektedir. Kitle Vücut ağırlığının boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle ile hesaplanır.

     Vücut kitle indeksi 25 le 29 arasındaki bireyler genelde normal olarak kabul edilirken, 0-18 oranı arasındaki bireyler zayıf, 18-24 oranı arasındaki birey fazla kilolu, 30-34 oranı arasındaki kişiler şişman, 45 ve üstü kişiler ise aşırı şişman grubun da yer almaktadır. Bu çıkan oranlara göre herkes kendi vücut kitle indeksi bulup ona göre sağlıklı olup olmadığına karar verebilir.