Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Çocuklarda Tırnak Yeme Davranışının Nedeni?

    Tırnak Yeme: Çocuklarda Tırnak Yeme Davranışının Nedeni? Tırnak Yeme Alışkanlığı Sebepleri!

    Çocuklarda Tırnak Yeme Davranışının Nedeni?

    Çocuğun aile ortamındaki kişilere kendini ifade edememesinden kaynaklı ve ailede baskı yani diğer deyişle otoriter-baskıcı aile tutumunu görmesi nedeniyle ortaya çıkan davranış bozukluğudur. Stres ve travma sonrası çocuğun içindeki sorunları ailesine ifade edememesi sonucunda kendini rahatlatmak için yaptığı bir kaygı azaltma yöntemidir.

    Çocuk belli bir yaşa kadar yapmaya devam eder ve ailesi bu durumu fark etmezse büyük bir problem olarak hayatına yansıyacaktır. Bu durumun genel nedeninin ailede bu davranışı yapan birini görmesi ve taklit etmesi sonucu yani o kişiyi örnek alarak ta ortaya çıkabilir. Aileler çocuklarıyla bu davranış için bir pedagoga başvurmalıdır. Ve çocuğa pedagog aracılığıyla bu davranışın yanlış olduğu söylenmelidir.

    Çocuklarda Tırnak Yeme Davranışına Karşı Alınması Gereken Önlemler

    Çocuğa anlayışlı bir ortam sağlanmalıdır. Stres,korku sağlayacak insanlardan uzak durulmalıdır. Gerekirse travma azaltıcı yollar aranmalıdır. Anne ve babanın bu yönde eğitimler alması ve gerekirse bu süreci nasıl yönetmeleri gerektiği hakkında karar vermeleri ve aşama aşama uygulamaları gerekir. Çocuğa yansıyan okul ortamındaki gerilimi en aza düşürmek için okuldaki arkadaşlık ettiği kişilere dikkat edilmeli gerekirse hocalardan destek alınmalıdır.

    Bu süreç için kesinlikle ailelerin sakin ve sabırlı olmaları bunun geçici bir süreç olduğunu kabul etmeleri gerekir. Anne ve babanın aralarındaki kavga ortamını azaltması ve mümkünse çocuğun yanında minimum düzeye indirmesi gerekir. Bu sürecin çocuktan çocuğa göre süresi değişkenlik gösterir. Küçük çocuklarda olabildiği gibi ergenlik döneminde de büyük bir sorun olarak ebeveynlerin karşısına çıkabilmektedir.