Avrupa Titredi: Aydınlı Ahmet Oğuz Sayar Rekor Kırdı!

Bulgaristan’ın Burgas kentinde düzenlenen Havalı Silahlar U16-U18 Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye'yi temsil eden Aydınlı Ahmet Oğuz Sayar, final serisindeki kusursuz atışlarıyla Avrupa rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2026 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2026 09:00
Muhabir: Yasin Köz
Avrupa Titredi: Aydınlı Ahmet Oğuz Sayar Rekor Kırdı!

Türk sporu, genç yeteneklerin uluslararası arenadaki başarılarıyla yükselmeye devam ediyor. Bulgaristan’ın Burgas kentinde düzenlenen Havalı Silahlar U16-U18 Avrupa Şampiyonası, Türk bayrağının en tepeye çekildiği tarihi anlara sahne oldu. Şampiyonada Türkiye adına ter döken Aydınlı milli sporcu Ahmet Oğuz Sayar, gösterdiği üstün performansla sadece rakiplerini değil, rekorları da altüst etti.

Hedefi 12’den Vurdu, Rekoru Kırdı

Şampiyona boyunca sergilediği soğukkanlı tavır ve yüksek konsantrasyonla dikkat çeken Ahmet Oğuz Sayar, final serisinde adeta devleşti. Genç sporcu, rakiplerine puan farkını kapatma şansı tanımayan istikrarlı ve isabetli atışlarıyla Avrupa Rekoru kırarak altın madalyaya uzandı.

Kürsünün en üst basamağına çıkarak İstiklal Marşı’mızı Avrupa’ya dinleten Sayar, genç yaşına rağmen sergilediği profesyonellikle otoritelerden tam not aldı.

"Teknik Disiplinin Meyvesi"

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bu büyük başarının ardındaki emeğe dikkat çeken bir açıklama yayınladı. Ahmet Oğuz Sayar’ın başarısının tesadüf olmadığı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Antrenörlerimizin uzun soluklu eğitimleriyle müdürlüğümüz çatısı altında yetiştirilen Ahmet Oğuz Sayar, planlı antrenman süreci ve teknik disiplinin meyvesini Avrupa rekoru ile aldı. Avrupa rekoru ile gelen bu altın madalya, sporcumuzun azminin, antrenörlerimizin fedakarlığının ve spor altyapımıza yapılan yatırımların somut bir göstergesidir."

Şampiyon sporcunun bu başarısı, 2026 yılına hızlı bir giriş yapan Türk atıcılık sporu için de büyük bir motivasyon kaynağı oldu.

Editörün Notu: "Atıcılık, nabız kontrolünün ve zihinsel odaklanmanın en üst seviyede olduğu bir spor dalıdır. Ahmet Oğuz Sayar'ın 'rekor kırarak' şampiyon olması, sadece iyi bir atıcı olduğunu değil, aynı zamanda baskı altında ne kadar güçlü bir psikolojiye sahip olduğunu gösteriyor. Yusuf Dikeç'in olimpiyatlardaki ikonik duruşundan sonra gelen bu gençlik ateşi, atıcılıkta Türkiye'nin geleceğinin çok parlak olduğunun kanıtıdır."

HABER ÖNERİSİ: 26 Yıllık Mücadele: Kanserden Değil, Geç Kalmaktan Korkun

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.