Bergama Bisiklet Festivali Başladı

İzmir Bergama'da düzenlenen 5. uluslararası bisiklet festivali coşkuyla başladı. Etkinliğe Ankara'dan 2 bin km pedal çeviren çift damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2026 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2026 16:00
Muhabir: Yasin Köz
https://www.haberxr.com/
Bergama Bisiklet Festivali Başladı

İzmir Bergama'da düzenlenen 5. uluslararası bisiklet festivali coşkuyla başladı. Etkinliğe Ankara'dan 2 bin km pedal çeviren çift damga vurdu.

ULUSLARARASI BİSİKLET FESTİVALİ BAŞLADI

İzmir'in Bergama ilçesinde, Bisikletliler Derneği Bergama Şubesi tarafından bu yıl 5'incisi organize edilen Uluslararası Bergama Bisiklet Festivali renkli görüntülerle başladı. Hem yurt içinden hem de yurt dışından yüzlerce bisiklet tutkununu bir araya getiren dev organizasyon, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ön plana çıkan bölgenin tanıtımına büyük katkı sağlıyor.

300 BİSİKLETLİ İLE ŞEHRİN TANITIMI

Organizasyonun detayları hakkında bilgi veren Bisikletliler Derneği Bergama Şubesi Yöneticisi Emine Aktürk, festivalin uluslararası boyutuna dikkat çekti. Aktürk, Türkiye genelinden ve farklı ülkelerden katılımcıların geldiğini belirterek, "300’e yakın bisikletli ile şehrimizin tarihi ve doğal güzelliklerini tüm dünyaya tanıtacağız" ifadelerini kullandı.

ANKARA'DAN BERGAMA'YA 2 BİN KİLOMETRE

Festivalin en ilham verici hikayelerinden birine Ankara'dan katılan Meryem Çavuşyan ve eşi imza attı. 25 Mart'ta Ankara'dan yola çıkan çift; Adana, Mersin ve Kaş üzerinden ülkenin güney şeridini boydan boya geçerek toplam 2 bin kilometre pedal çevirip Bergama'ya ulaştı. Güzel bir festival ortamında bulunmak için bu zorlu serüvene atıldıklarını dile getiren Çavuşyan, Türk milletinin misafirperverliğine de minnettar olduklarını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.