MSB'den SAHA 2026'da Gövde Gösterisi: 50 Yeni Yerli Ürün Tanıtıldı

MSB, SAHA 2026'da 50 yeni ürünü tanıttı. Suriye'de 789 km tünel imha edildi, 4 terörist teslim oldu ve sınırda 256 kişi yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2026 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2026 14:16
Kaynak: İHA
https://www.haberxr.com/
MSB'den SAHA 2026'da Gövde Gösterisi: 50 Yeni Yerli Ürün Tanıtıldı

MSB, SAHA 2026'da 50 yeni ürünü tanıttı. Suriye'de 789 km tünel imha edildi, 4 terörist teslim oldu ve sınırda 256 kişi yakalandı.

YERLİ TEKNOLOJİDE 50 YENİ ÜRÜN VİTRİNE ÇIKTI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), SAHA 2026 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda yerli savunma sanayisinin ulaştığı devasa boyutu sergiledi. Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, MSB AR-GE Merkezi ve MKE tarafından geliştirilen 50’den fazla yeni ürünün ilk kez tanıtıldığını duyurdu. Sergilenen seçkin ürünler arasında; 3 ton harp başlığı taşıma kapasiteli YILDIRIMHAN uzun menzilli füze, Gölgehan Jammer, Güçhan ve Onur motorları ile dünyanın kendi kalibresinde en hafifi olan PNR-53 Sniper dikkat çekti. Ayrıca URAN ve ATTİLA araç üstü obüs sistemleri de modern muharebe sahası için görücüye çıktı.

SURİYE'DE 789 KİLOMETRELİK TÜNEL HATTI İMHA EDİLDİ

Terörle mücadele operasyonlarında stratejik bir başarıya imza atıldı. Tuğamiral Aktürk, son bir haftada imha edilen 4 kilometrelik hatla birlikte, Menbic bölgesindeki 487 kilometrelik tünel ağının tamamının temizlendiğini açıkladı. Böylece Suriye harekat alanlarında (Tel Rıfat ve Menbic) toplam 789 kilometrelik tünel hattı tamamen kullanılamaz hale getirildi. Operasyonel faaliyetler kapsamında son bir haftada 4 PKK'lı terörist daha teslim olurken, mağara ve sığınak imha çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

SINIR GÜVENLİĞİ VE KRİTİK DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Hudut güvenliği kapsamında son bir haftada yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 5’i terör örgütü mensubu toplam 256 şahıs yakalandı, 2 bin 232 kişi ise sınırı geçemeden engellendi. Diplomatik alanda ise önemli gelişmeler yaşanıyor:

Suriye ile İş Birliği: 11 Mayıs’ta TCG Meltem, Lazkiye limanına ilk ziyareti gerçekleştirecek.

Yunanistan ile Güven Artırma: 12-13 Mayıs tarihlerinde Yunanistan 3. Mekanize Piyade Tugay Komutanı, Edirne'de temaslarda bulunacak.

Bölgesel Mesaj: İran ve ABD’ye "sağduyu" çağrısı yapılırken, İsrail’in Lübnan saldırıları ve Gazze’deki insani krize karşı uluslararası toplum göreve davet edildi.

ÇOK OKUNAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.