Evlat Acısı Yaşayan Anneden Çarpıcı Çağrı: Aileler de Ceza Almalı

Kadıköy'de oğlu Ahmet Minguzzi'yi cinayete kurban veren Yasemin Minguzzi, suçlu çocukların ailelerinin de ceza alması gerektiğini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2026 00:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2026 00:30
Muhabir: Yasin Köz
https://www.haberxr.com/
Evlat Acısı Yaşayan Anneden Çarpıcı Çağrı: Aileler de Ceza Almalı

Kadıköy'de oğlu Ahmet Minguzzi'yi cinayete kurban veren Yasemin Minguzzi, suçlu çocukların ailelerinin de ceza alması gerektiğini savundu.

KADIKÖY'DEKİ CİNAYET TÜRKİYE'Yİ YASA BOĞMUŞTU

24 Mart 2025 tarihinde İstanbul'un Kadıköy ilçesinde kurulan bir pazarda, hayatının baharında olan Mattia Ahmet Minguzzi, kendi yaşıtları tarafından gerçekleştirilen bıçaklı saldırı sonucu hayattan koparılmıştı. Milyonlarca insanı yasa boğan ve tüm Türkiye'nin vicdanını derinden yaralayan bu korkunç olayın ardından adalet arayışını sürdüren anne Yasemin Minguzzi, Hakan Ural ve Ferda Yıldırım’ın sunuculuğunu üstlendiği, Kanal D ekranlarında yayınlanan "Neler Oluyor Hayatta" programına konuk oldu. Oğlunun kendisine hep "çiçeğim" diyerek seslendiğini belirten acılı anne, ekran başındakilere duygu dolu anlar yaşattı.

ÖLÜM TEHDİTLERİNE RAĞMEN EMSAL KARAR ALDIRDI

Evlat acısının yanı sıra yaşadığı zorlu süreçleri de kamuoyuyla paylaşan Yasemin Minguzzi, katillerin ailesiyle olaydan bu yana hiçbir şekilde iletişime geçmediğini belirtti. Cinayet sürecinin ardından uzun bir süre ölüm tehditleri aldığını açıklayan anne, bugün dahi evinin kapısında 7/24 esasına göre koruma polislerinin beklediğini ifade etti. Tüm bu baskılara, korkutma çabalarına ve tehditlere rağmen asla pes etmediklerini vurgulayan Minguzzi, yürüttükleri kararlı hukuk mücadelesi sonucunda emsal niteliğinde bir karar aldırmayı başardıklarını kamuoyuna duyurdu.

SUÇLU ÇOCUKLARIN AİLELERİNE DE CEZA ÇAĞRISI

Acısı ve adalete olan inancı ilk günkü kadar taze olan Minguzzi, televizyon ekranlarından tüm yetkililere çok net bir çağrıda bulundu. Suç işleyen çocukların eylemlerinden ebeveynlerinin de sorumlu tutulması gerektiğini güçlü bir şekilde savunan anne, katillerin anne ve babalarının da adalet önünde mutlaka ceza alması gerektiğini talep etti. Programda, hayatını kaybeden evladının aziz hatırasını yaşatmak amacıyla kaleme aldığı "Çiçeğim Ahmet Minguzzi" isimli kitabını da ilk kez tanıtan Yasemin Minguzzi'nin, "Bir çocuğumu kaybettim, milyonlarca çocuğum oldu. Korksunlar benden, durmayacağım!" şeklindeki kararlı son sözleri milyonları derinden etkiledi.

ÇOK OKUNAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.