Dans Geliriyle 314 Çocuğun Kalbine Dokundu

Emekli Deniz Astsubayı ve dans eğitmeni Hikmet Akçelik, kurslardan elde ettiği gelirle Erzurum’un Pasinler ilçesine bağlı kırsal mahallelerde okuyan öğrencilere umut oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2026 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2026 15:00
Muhabir: Saliha Kara
Dans Geliriyle 314 Çocuğun Kalbine Dokundu

“Minik Eller Üşümesin” sloganıyla yürütülen sosyal sorumluluk çalışması kapsamında bu yıl 314 çocuğa kışlık giyecek ve kırtasiye desteği sağlandı.

Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi ve Macera Off Road Doğa Sporları Kulübü’nün desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Pasinler ilçesi kırsal Yeniköy ve Yiğittaşı mahallelerindeki okullar ziyaret edildi. Öğrencilere mont, bot, kazak, şapka ve çorapların yanı sıra kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

Yiğittaşı Mahallesi’ndeki okulda bir öğrencinin çorabının ıslak olduğunu fark eden Akçelik, önce yanında getirdiği yeni çorabı, ardından botunu kendi elleriyle giydirdi. O anlar, etkinliğin en duygusal anlarından biri oldu.

“Ayağı ıslak yavrularımızı gördük”

Altıncı kez bölgeye geldiğini belirten Hikmet Akçelik, dans kurslarından ve tango gecelerinden elde edilen gelirle kampanyayı büyüttüklerini söyledi.

“Bu sene 314 yavrumuzu giydirme fırsatı bulduk. Tangodaki dostlarımızın katkıları ve bir iş insanı arkadaşımın desteğiyle güzel bir kampanya oluştu. Buraya gelince dramatik anlar yaşamadan olmuyor. Ayağı, çorabı ıslak yavrularımızı gördük. Kuru çoraplarını, sıcak botlarını giydirdik. Umarım minik kalplerini ısıttığımız gibi anne babalarına da huzur yaşatmışızdır” dedi.

“Çocuk masumiyetine sığındık”

Etkinliğe katılan Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir de öğrencilerle sohbet ederek onların yüzündeki tebessümün kendileri için büyük anlam taşıdığını ifade etti.

“Geleceğin hakimleri, savcıları, doktorları, askerleri, mühendisleriyle bir araya geldik. Bu dünyadaki kaosun içinden sıyrılıp çocuk masumiyetine sığındık. Onların kalbine sığındık. Bu bizi de yeniledi” diye konuştu.

“Minik yüreklerle buluştuk”

Macera Off Road Doğa Sporları Kulübü Başkanı Lokman Toptaş ise projenin yedinci yılında olduklarını belirterek, “Minik ellerle, minik yüreklerle buluştuk. Onları sıcak yuvalarında güzelce giydirdik. Eğitim ve gelecek üzerine sohbet ettik. Çok gururluyuz” dedi.

Yeniköy İlkokulu Sınıf Öğretmeni Berrin Beyza Şahin de öğrencilerin mutluluğunun görülmeye değer olduğunu belirterek projeye dahil olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Ana sınıfı öğrencisi Emir Aksakal ise hediyelerini alırken, “Bize kazak, ayakkabı, şapka, çorap hediye ettiler, teşekkür ederim” sözleriyle sevincini paylaştı.

Kimi zaman bir tango gecesi, kimi zaman bir kampanya… Ama sonuçta 314 çocuğun yüzündeki gülümseme. İşte gerçek dayanışma tam da böyle yazılıyor.

Kaynak: DHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.