Hayaller Dijitalde Gerçeğe Dönüştü: 20 Girişimciye 2 Milyon TL Can Suyu

Türk Telekom’un "Dijitalde Hayat Kolay" projesi, kadınların dijital okuryazarlığını artırarak ekonomiye katılımlarını sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2026 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2026 21:30
Muhabir: Yasin Köz
Hayaller Dijitalde Gerçeğe Dönüştü: 20 Girişimciye 2 Milyon TL Can Suyu

Türk Telekom’un "Dijitalde Hayat Kolay" projesi, kadınların dijital okuryazarlığını artırarak ekonomiye katılımlarını sağlıyor. Bugüne kadar 50 bin kadına eğitim verilen projede, hibe desteği alan girişim sayısı 50’ye, toplam hibe tutarı ise 3 milyon TL’nin üzerine ulaştı.

Kadın Emeği Dijitalle Değerleniyor

Teknolojiyi sadece bir iletişim aracı olarak değil, toplumsal faydaya dönüştüren bir kaldıraç olarak gören Türk Telekom, "Türkiye’ye Değer" vizyonuyla kadın girişimcilerin yanında durmaya devam ediyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Derneği ortaklığında yürütülen "Dijitalde Hayat Kolay" projesi, kadınlara dijital dünyanın kapılarını sonuna kadar açtı.

Projenin temel hedefi; kadınların dijital yetkinliklerini geliştirerek, hem ekonomik hem de toplumsal hayatta daha aktif, rekabetçi ve güçlü bir rol oynamalarını sağlamak.

2025 Yılında Rekor Katılım

Proje, 2019 yılından bu yana süregelen istikrarlı büyümesini 2025 yılında zirveye taşıdı. Sadece bu yıl içinde Türkiye’nin dört bir yanından 15 binden fazla kadın, dijital yetkinlik eğitimlerine katıldı.

Eğitim müfredatı, günümüzün ticaret koşullarına uygun olarak şu başlıklardan oluşturuldu:

Dijital Pazarlama ve Reklamcılık

Dijital İçerik Geliştirme

Sosyal Medya Fotoğrafçılığı

Dijital Finansal Okuryazarlık

Fikirden Yatırıma Giden Yol

Eğitimleri tamamlayan kadınlar, sadece teorik bilgiyle kalmıyor. Tasarım odaklı düşünme atölyelerine katılanlar arasından seçilen girişimciler, mentörlük desteğiyle iş fikirlerini olgunlaştırıyor.

Türk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin, 2025 dönemi rakamlarını paylaşarak projenin etkisini gözler önüne serdi: "Bu dönem mentörlük programı için 31 farklı şehirden 222 başvuru aldık. Jüri tarafından seçilen 40 girişimci mentörlük programına alınırken, 20 kadın girişimciye toplamda 2 milyon TL hibe desteğinde bulunduk. Bugüne kadar hibe sağladığımız girişim sayısı 50'ye, toplam destek miktarı ise 3 milyon TL'nin üzerine çıktı."

"Eşitsizlikleri Azaltmak İçin Çalışıyoruz"

Hibe almaya hak kazanan girişimci kadınlarla bir araya gelen CEO Ebubekir Şahin, fırsat eşitliğinin önemine vurgu yaptı. Şahin, "Türkiye’nin dijital geleceğini inşa ederken; ekonomik, sosyal veya bölgesel sebeplerle geride kalan kimse olmamalı. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından ’Eşitsizliklerin Azaltılması’ ilkesi doğrultusunda, kadınlarımızın dijital dünyada daha görünür olmalarını ve sürdürülebilir iş modelleri kurmalarını desteklemekten gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Proje ortakları TOBB, UNDP ve Habitat Derneği temsilcilerinin de katıldığı buluşmada, kadın girişimcilerin başarı hikayeleri dinlendi ve gelecek hedefleri konuşuldu.

Editörün Notu: "Dijital uçurum, günümüzün en büyük sosyo-ekonomik tehditlerinden biri. Özellikle kadınların teknolojiye erişimindeki engeller, ekonomik özgürlüklerini kısıtlıyor. Türk Telekom'un yürüttüğü bu proje, balık vermekten öte 'balık tutmayı', hatta o balığı 'dijital pazarda satmayı' öğretiyor. Sosyal medya fotoğrafçılığından finansal okuryazarlığa kadar uzanan eğitim yelpazesi, bir ev hanımını küresel bir e-ticaret uzmanına dönüştürebilir. 50 bin kadına ulaşılması, Türkiye'nin kalkınma hamlesinde sessiz ama devrim niteliğinde bir adımdır."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.