Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Makyaj Temizleme Jeli Nasıl Kullanılır

    Hangi makyajı severseniz sevin ciltteki kusurları kapatmak için yaptığınız makyajın ciltte yeni problemlere yol açmasını istemiyorsanız makyajınızı mutlaka temizlemelisiniz.

    Hangi makyajı severseniz sevin

    Makyaj günlük rutinlerimizin bir parçasıdır çoğu zaman. Cildimizdeki pürüzleri kapatmak, cilde renk vermek ve olan güzelliği belirginleştirmek için makyaj yaparız çoğu zaman. Yeni renkler ve makyaj teknikleri uygulamayı sevenlerimiz olduğu gibi, günlük benzer makyajı yapanlarımız, oldukça belirgin makyajı sevenlerimiz kadar hafif ve doğal görünüm isteyenlerimiz de var. Hangi makyajı severseniz sevin ciltteki kusurları kapatmak için yaptığınız makyajın ciltte yeni problemlere yol açmasını istemiyorsanız makyajınızı mutlaka temizlemelisiniz.

     

     Makyaj Neden Temizlenmeli?

     

     Makyajı ne kadar seversek sevelim, cildimize uyguladığımız ürünlerin cildin nefes almasına engel olduğu doğrudur. Silinmeyen makyaj ciltteki gözeneklerin arasına girerek tıkanmasına neden olur. Gözeneklerimiz tıkalı ise kırışıklıklar ve diğer cilt problemleri de artabilir. Daha çok sivilce, ciltte leke oluşması gibi. Bunlardan kaçınmak için cildi size uygun bir temizleyici ile her gün temizlemek ve arındırmak gerekir.

     

     Makyaj Temizleme Ürünleri

     

     Günümüzde pek çok makyaj temizleme ürünü var. Köpük, su, jel, ıslak mendil. Cilt bakım firmaları özellikle kadın kullanıcılarının cilt tipine uygun ürün yetiştirmenin dışında onlar için en kullanışlı olanı da bulmaya çalışıyorlar. Kullanımının kolay olması kadar temizlendikten sonra iyi hissettirecek ürünleri geliştirmeye çalışıyorlar.

     

     Makyaj Temizleme Ürünleri Nasıl Kullanılır?

     

     Makyaj temizleme suyu ya da temizleme mendili en kolay olanları gibi görünebilir. Cildinizi yıkamadan ve kurutmadan doğrudan kullanabileceğiniz ürünler bunlar. Makyaj temizleme suyu kullanacaksanız bir pamuk yardımı ile suyu alın ve makyajlı alana uygulayın. Pamuk tamamen kirlendiğinde onu atıp başka bir pamuğa su damlatarak işleme devam edin. Makyaj temizleme mendilini ise bir işlem yapmadan doğrudan cildinizdeki makyajı silmek için kullanabilirsiniz. Yine mendil tamamen kirlenince onu atıp yenisini alın ve makyajınız tamamen silinene kadar bu işlemi tekrarlayın.

     

     Makyaj temizleme jeli ve köpüğünü kullanırken ise önce ellerinizi yıkayın, sonra yüzünüzü ıslatın. Sonra bir miktar jel ya da köpüğü elinize alın ve yüzünüze, makyajlı alanlara sürün. Dairesel hareketlerle hafifçe bastırarak ürünün her yere ulaştığından emin olun. Makyajın yoğun olduğu yerlere daha çok yoğunlaşabilirsiniz. Sonra su ile makyajınızı ve yüzünüzdeki köpükleri yıkayın. İhtiyaç duyarsanız aynı işlemi tekrarlayın.