Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Hangi Makyaj Malzemesi Ne İçin Kullanılır

    Makyajlar günlük, davet veya şov amaçlı olarak çeşitlilik gösterir.

    Hangi Makyaj Malzemesi Ne İçin Kullanılır

    Makyaj, son yıllarda sosyal medya aracılığı iyice yayılmış ve insanların merakı haline gelmiştir. Makyaja ilgisi olanlar gerek kurslarda gerekse sosyal medya aracılığı ile kendilerini geliştirmeye başlamıştır. Hepimiz gideceğimiz yere göre makyaj stillerinin değişeceğini biliriz. Makyajlar günlük, davet veya şov amaçlı olarak çeşitlilik gösterir.

    Makyaj Yapmayı Nasıl Öğrenirim?

    Makyaj yapmayı öğrenmek artık eskisinden daha kolay hale geldi. Sosyal medya kullanıyorsanız karşınıza nasıl yapılması gerektiğinin tüyolarını veren videolar mutlaka çıkacaktır. Ayrıyeten kurslara giderek, videolar izleyerek öğrenmek de mümkün. Birçok kadın bu yollarla kendine uygun makyajları yapmaya başlamıştır.

    Hangi Makyaj Malzemesi Ne İşe Yarar?

    Makyaj malzemelerinizi bugün birçok kozmetik dükkanından temin edebilirsiniz. Alacağınız ürünleri kendi özelliklerinize uygun alarak istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz. Bildiğiniz üzere her makyaj malzemesinin belli işlevleri vardır.

    Göz Makyajı İçin Gerekli Malzemeler
    Far Bazı: Süreceğiniz farın sabit kalmasını, rengin kendini daha iyi göstermesini sağlayan bir üründür.
    Far: Göz üzerine sürülen, olmazsa olmaz ürünlerden birdir. Kendinize uygun renkler ve stillerle gözleriniz muhteşem görünecektir.
    Eyeliner: Kirpik diplerinden, çekeceğiniz kuyruğa kadar devam eder. Eyeliner şekli tamamen size bağlıdır.
    Maskara: Göz makyajının tılsımıdır. Dolgun ve uzun kirpikler maskara ile mümkündür.
    Göz kalemi: Göz kalemi klasik bir üründür. Alta ya da üste fark etmeksizin kirpik dibine uygulanır. Göz kalemi ile buğulu görüntüler elde edebilirsiniz.
    Ten Makyajı

    Ten makyajınıza başlamadan önce sabitliğini korumak için bir makyaj bazı sürebilirsiniz. Cildinizin rengine uygun bir fondöten ya da BB krem ile pürüzsüz bir cilt elde edin. Sonrasında cilt kusurlarını gizleyen ve göz altınızı kapamak için bir kapatıcı kullanın. Burun üstü, elmacık kemikleri ve bölgesi gibi yerlere bronzer uygulayarak makyajınızı ısıtabilirsiniz. Yanaklarınıza allık uygulayarak tazelik kazanabilirsiniz. Ayrıca göz pınarına ve kaş altına da aydınlatıcı sürerek ışıltılı bir makyaj elde edersiniz. Son olarak makyajınızın sabitliği ve kapatıcılığı için transparan pudra sürmeyi unutmayın.

    Dudak Makyajı
    Dudağınızı nemlendirdikten sonra dudak kalemi ile dudağınıza çerçeve çizip dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz. Rujunuzu sürdükten sonra dilerseniz dudak parlatıcısı ile parlak bir dudak elde edebilirsiniz.