Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Yapay zekanın riskleri nasıl azaltılır?

    İngiltere’de düzenlenecek olan küresel yapay zeka zirvesine konuşma için Elon MuskChatGPT patronu Sam Altman’ın da katılması bekleniyor.

    Yapay zekanın riskleri nasıl azaltılır?

    Yapay zekanın riskleri nasıl anlaşılır işte gerçek merak konusu. İngiltere’de düzenlenecek olan küresel yapay zeka zirvesine konuşma için Elon MuskChatGPT patronu Sam Altman’ın da katılması bekleniyor. 1 ve 2 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek zirvede bu yapay zekanın riskleri tartışılıcak

    Birleşik Krallık,  yapay zeka teknolojisinin risklerini nelerdir tartışmak üzere ilk Yapay Zeka Güvenlik Zirvesi düzenelnecek. Peki yapay zekanın zararları neler olabilir? Yapay zeka hayatımızı ne kadar etkileyebilir? Zirve de yapılacak konuşmalar oldukça merak ediliyor. Zirveye pek çok saygın kişinin katılacağı bu konun derin bir tartışma konusu olduğu açıklandı

    Zirvede Büyük İki Konuşmacı Elon Musk ve Chatgpt Patronu Sam Altman

    Reuters’ın yayınladığı haberine göre, 1 ve 2 Kasım günleri İngiltere’de Bletchley Park’ta düzenlenecek yapılacak zirvenin 100 kişilik davetli listesinde Elon Musk ve ChatGPT patronu Sam Altman en büyük teknoloji yöneticileri ve akademisyenler olacağı belirlendi.

    Amerika Birleşik Devletleri, Yedi sanayileşmiş ülke grubu bunun yanında Avrupa Birliği ülkelerinin yapay zeka hakkında düzenlenecek küresel zirveye katılması gündemde

    ‘frontier AI’ olarak bilinen yüksek yetenekli genel amaçlı yapay zeka modellerine odaklanan zirve, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Çin’in teknoloji bakan yardımcısı ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’inde katılımıyla gerçekleşecek.

    Yapay Zekanın Riskleri

    Zirve için İngiltere’nin teknoloji bakanı Michelle Donelan “doğru uzmanlığa sahip doğru insanların” bu zirveye katılacağını en iyi tartışmanın gerçekleşeceğini belirtti.

    Yapay zekanın en büyük tehlikesi tartışmasız Terör Örgütleri tarafından Biyolojik silah olarak kullanılıp kullanılmayacağı. Gündemi sarsan bu yapay zekanın ve yapay zeka sistemlerinin teröristler tarafından biyolojik silah yapımında nasıl kullanılabileceği ve teknolojinin insanları alt etme ve dünyayı kasıp kavurma potansiyeli gibi konulara yer verileceği belirlendi. Tabi ki zirvede sadece yapay zekanın zararları değil iyi yönlerinin de belirleneceği ve konuşulacağı açıklandı. Peki yapay zekanın hayatımıza nasıl bir etkisi olacak. Yapay zeka hayatımızı kolaylaştırırken ne gibi zorluklar getirecek işsizlik getirecek mi? İşte pek çok zoru zirvede Teknoloji uzmanları tarafından derinlemesine tartışılacak.