Yoğun Bakıma Alınmıştı: Tüm Müdahalelere Rağmen Kurtarılamadı

Van’ın Çatak ilçesinde 14 Şubat’ta meydana gelen toprak kaymasında göçük altında kalan 6 yaşındaki Muhammed Batur, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2026 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2026 19:28
Muhabir: Saliha Kara
Yoğun Bakıma Alınmıştı: Tüm Müdahalelere Rağmen Kurtarılamadı

Çatak ilçesinde 14 Şubat’ta meydana gelen toprak kayması, bir aileyi yasa boğdu. Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşanan olayda, tandır evinde ekmek pişiren 54 yaşındaki Haliya Batur ile 6 yaşındaki torunu Muhammed Batur, yapının çökmesi sonucu enkaz altında kalmıştı.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, göçük altında kalan babaanne ve torunu yürütülen çalışmaların ardından enkazdan çıkarmıştı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Haliya Batur ile Muhammed Batur tedavi altına alınmıştı.

Durumu ağır olan küçük Muhammed, yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyordu. Ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen 6 yaşındaki Muhammed Batur hayatını kaybetti. Küçük çocuğun vefatı, ailesini ve mahalle sakinlerini derin üzüntüye boğdu.

Muhammed Batur’un cenazesi, Çatak İlçe Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Olayla ilgili incelemelerin sürdüğü öğrenildi.

Bölgede etkili olan olumsuz hava koşulları ve toprak yapısının kayganlaşmasının heyelan riskini artırdığı belirtilirken, yetkililer vatandaşları özellikle eğimli arazilerde dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.