Zelenskiy, Trump'ın temsilcileri Witkoff ve Kushner ile görüştü

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2026 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2026 10:02
Kaynak: DHA
Zelenskiy, Trump'ın temsilcileri Witkoff ve Kushner ile görüştü

UKRAYNA, (DHA) - UKRAYNA Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump'ın temsilcileri Jared Kushner ve Steve Witkoff'la telefonda görüştüğünü bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Başkanı Donald Trump'ın temsilcileri Jared Kushner ve Steve Witkoff'la telefonda görüştüğünü belirtti. Zelenskiy, “Ukrayna, ABD ve Rusya arasında heyetler düzeyinde üçlü format için hazırlık yapıyoruz, bir haftadan az süre kaldı” açıklamasında bulundu.

Savaşın bitirilmesi ve Ukrayna'nın güvenlik garantileri konusunda Brüksel'de de görüşmelerin sürdüğünü kaydeden Zelenskiy, “Bu savaşı mümkün olan en kısa sürede sona erdirmek için müzakerelerin mümkün olan en yoğun şekilde yürütülmesi gerekiyor. Ukrayna, gerekli adımları atmaya hazır, önerilerimiz net ve onları ABD tarafına ilettik” ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

ÇOK OKUNAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.