FETÖ’nün "para kasası" Naksan Holding davasında rapor bekleniyor

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2026 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2026 13:25
Kaynak: İHA
FETÖ’nün "para kasası" Naksan Holding davasında rapor bekleniyor
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) "para kasası" Naksan Holding’e yönelik yerel mahkemece verilen hükmün, Yargıtay tarafından kısmen bozulmasının ardından yeniden görülmeye başlanan davaya devam edildi. Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunun akıbetinin sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuksuz sanıklar Cahit Nakıboğlu, oğlu Emre Nakıboğlu ile eski holding yöneticilerinden Mesut Ç. ve Emre Ö. ile FETÖ’nün "yeniden yapılanma" dosyasında tutuklu olan Taner Nakıboğlu katılmadı. Duruşmada söz alan sanık avukatları, bilirkişi raporunun beklenilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, bilirkişi raporunun hangi aşamada olduğunun sorulmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yargıtay kararı
Yargıtay 3. Ceza Dairesi, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan 15 yıl hapse mahkum edilen Taner Nakıboğlu hakkındaki hükmü bozarak, eylemin "silahlı terör örgütüne üye olma" kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetmişti.
"Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verilen Cahit Nakıboğlu ile 11 yıl 3 ay hapis cezası verilen Emre Nakıboğlu hakkındaki kararları da bozan ceza dairesi, bu sanıkların önceki aşamalarda örgüte dair verdikleri ifadeleri göz önünde bulundurarak, verilen cezaların etkin pişmanlık hükümleri kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini kararlaştırmıştı. Yerel mahkemece 6 yıl 3’er ay hapse mahkum edilen sanıklar Emre Özkaya ile Mesut Ç.’nin "muvazaalı arsa devirleri yaptıklarının" anlaşıldığı, bu eylemin de "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" suçu kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine işaret etmişti. Daire, 5 sanık hakkındaki mahkumiyet kararı ile 42 şirketin müsaderesine ilişkin kararı onamıştı.

Kaynak: İHA

ÇOK OKUNAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.