Sivas'ta Engellilere Özel Reflektörlü Yelekle Trafikte Güvenlik

Sivas'ta Türkiye'de bir ilk olarak 50 akülü araç kullanıcısına, 1 kilometreden fark edilmeyi sağlayan reflektörlü yelekler dağıtıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2026 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2026 14:17
https://www.haberxr.com/

Sivas'ta Türkiye'de bir ilk olarak 50 akülü araç kullanıcısına, 1 kilometreden fark edilmeyi sağlayan reflektörlü yelekler dağıtıldı.

TRAFİKTE GÖRÜNÜRLÜK İÇİN TÜRKİYE'DE BİR İLK

Sivas’ta Karayolları ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, engelli bireylerin trafikteki can güvenliğini artırmak amacıyla Türkiye'de ilk kez uygulanan anlamlı bir proje hayata geçirildi. Atatürk ve Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ile il protokolünün katıldığı özel programda, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği'nin ortak çalışması sonucu 50 akülü araç kullanıcısına reflektör özellikli yelek hediye edildi. Yaklaşık 1 kilometre mesafeden net bir şekilde fark edilebilen bu özel yelekler sayesinde, özellikle gece saatlerinde veya düşük görüş şartlarının hakim olduğu durumlarda yaşanabilecek olası kazaların kesin olarak önüne geçilmesi hedefleniyor.

VALİ ŞİMŞEK: ÖLÜMLÜ KAZALARDA YÜZDE 33 DÜŞÜŞ VAR

Trafik Haftası etkinlikleri alanında jandarma ve emniyet ekipleri tarafından kurulan stantları gezerek çocuklarla bir araya gelen Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, yürütülen bilinçlendirme çalışmalarının sahadaki olumlu yansımalarına dikkat çekti. Temel hedeflerinin trafik kurallarını bir yaşam biçimi haline getiren yeni nesiller yetiştirmek olduğunu belirten Vali Şimşek, "Şehrimizde yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde trafik kazalarında belirgin bir düşüş söz konusu. Geçen yılla kıyasladığımızda, Sivas genelinde ölümlü kazalarda yüzde 33'lük, yaralamalı kazalarda ise yüzde 17'lik önemli bir azalma kaydettik" ifadelerini kullandı.

"ARAÇLAR BİZİ GÖRMÜYOR, YELEKLERLE FARK EDİLECEĞİZ"

Günlük yaşamda trafikte karşılaştıkları büyük zorluklara dikkat çeken Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Geçgil ise projenin kendileri için taşıdığı hayati önemi vurguladı. Emniyet müdürünün değerli önerisiyle hayata geçirilen uygulamanın Türkiye'ye örnek olması gerektiğini ifade eden Geçgil, "Maalesef Türkiye'de engelli araçları trafikte çok belli olmuyor ve sürücüler tarafından sıkça gözden kaçırılıyor. Sivas'ta güvenli bir yolculuk için bu yelekler engelli kardeşlerimize çok güzel bir destek oldu. Normal şartlarda araçlar bizi görmüyor ancak yaklaşık 1 kilometreden parlayan bu reflektörlü yelekleri taktığımız zaman artık trafikte çok daha rahat fark edileceğiz" diye konuştu.