
"Güvercinin başkenti" Mustafakemalpaşa'da 45 yetiştiricinin katılımıyla 600 güvercin aynı anda gökyüzüne salınarak görsel bir şölen oluşturdu.
GÜVERCİNİN BAŞKENTİNDE GÖRSEL ŞÖLEN
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde ilk kez düzenlenen toplu güvercin salımı etkinliği, gökyüzünde muhteşem bir şölene sahne oldu. "Güvercinin başkenti" olarak anılan ilçede, Adile Mezarlığı yanındaki alanda saat 12.00'de bir araya gelen 45 güvercin sahibi, toplamda yaklaşık 600 güvercini aynı anda gökyüzüne bıraktı. Kuşların toplu şekilde havalanması, etkinliği izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.
ÖDÜLLÜ KUŞLAR HEYECAN KATTI
Oğlaktepe mevkiinden salınan kuşlar, içgüdüsel yön bulma yetenekleri sayesinde sahiplerinin kümelerine geri döndü. Organizasyona asıl heyecanı katan detay ise sürünün arasına karışan özel işaretli kuşlar oldu. Yarışmanın detayları şu şekilde gerçekleşti:
Salınan güvercinlerin arasına bırakılan özel işaretli kuşları yakalayan yetiştiricilere çeşitli hediyeler verildi.
Etkinliğin en büyük para ödülü 10 bin TL olarak belirlendi.
Nakit ödülün yanı sıra yem, suluk ve ilerleyen organizasyonlarda kullanılmak üzere çeşitli hediyeler de dağıtıldı.
"TÜRKİYE'DE İLK KEZ DÜZENLENİYOR"
Etkinlik öncesi bir açıklama yapan organizatör İsmail Kıray, Türkiye’de bu kapsamda bir organizasyonun ilk kez yapıldığını belirterek, "Güvercin severler arasında birlik ve beraberliği güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Yoğun ilgi bizleri çok mutlu etti. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Yoğun katılımla gerçekleşen bu etkinliğin, önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.
EDİTÖRÜN NOTU: Hayvan sevgisinin ve köklü bir hobinin insanları nasıl bir araya getirdiğinin en güzel örneklerinden birini Mustafakemalpaşa'da izliyoruz. Yüzlerce güvercinin aynı anda kanat çırptığı o muazzam an, sadece görsel bir şölen değil; aynı zamanda yetiştiricilerin emek, sevgi ve aidiyet duygularının gökyüzündeki özgür yansımasıdır.