
Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde bir kıraathanede çalışmaya başlayan 28 yaşındaki Azra Hatipoğlu, ilçede alışılagelmişin dışında bir değişim başlattı. Hatipoğlu’nun gelişiyle mekânda temizlik ve hizmet kalitesi zirveye çıktı.
Tekirdağ’ın Muratlı ilçesi, bugünlerde sosyal hayatta yaşanan örnek bir değişimi konuşuyor. İstiklal-Kurtpınar Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde uzun yıllardır hizmet veren bir kıraathane, geçtiğimiz günlerde kadrosuna kattığı yeni bir isimle dikkatleri üzerine çekti. Genellikle erkek egemen bir çalışma ortamı olarak bilinen kahvehane kültürüne, 28 yaşındaki Azra Hatipoğlu’nun dahil olmasıyla birlikte işletmede bambaşka bir atmosfer oluştu. Hatipoğlu’nun iş disiplini, güler yüzlü hizmeti ve titizliği, kısa sürede mahalle sakinlerinin ve müdavimlerin beğenisini kazandı.
"BAYAN ELİ DEĞİNCE ORTAM DEĞİŞTİ"
İşletmeye gelen vatandaşlar, Azra Hatipoğlu’nun göreve başlamasıyla birlikte mekândaki düzenin ve temizliğin gözle görülür şekilde arttığını ifade ediyor. Kahvehane kültürünün bir parçası olan geleneksel hizmet anlayışının, kadın eli değmesiyle daha nezih ve sıcak bir boyuta taşındığını belirten müşteriler, bu durumdan oldukça memnun. Muratlılı vatandaşlar, "Kahvehanelerde kadın çalışanların yer alması, ortamın ciddiyetini ve kalitesini artırıyor. Azra Hanım’ın gelişiyle hem hijyen standartları yükseldi hem de hizmet daha profesyonel bir hal aldı" diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.
İŞLETMECİ YILMAZ BEDENLİ: "HİZMET KALİTESİ ÖNCELİĞİMİZ"
İşletme sahibi Yılmaz Bedenli, kadrolarındaki bu değişimin meyvelerini topladıklarını ifade etti. Müşterilerden gelen olumlu geri dönüşlerin kendilerini mutlu ettiğini belirten Bedenli, "İşletmemizde her zaman en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Azra Hanım’ın çalışkanlığı ve titizliği, müşterilerimizin mekana olan bakış açısını pozitif yönde etkiledi. Bizim için önemli olan, buraya gelen herkesin kendini rahat ve temiz bir ortamda hissetmesidir. Bu doğrultuda hizmet kalitemizi her geçen gün daha da ileriye taşımaya kararlıyız" şeklinde konuştu.
TOPLUMSAL ALANDA KADIN İSTİHDAMI VURGUSU
Azra Hatipoğlu’nun kıraathanedeki başarısı, kadınların her sektörde ve her iş kolunda başarılı olabileceğine dair önemli bir toplumsal mesaj niteliği taşıyor. Muratlı’da yaşanan bu değişim, sadece bir istihdam haberi değil; aynı zamanda toplumsal önyargıların yıkılması adına atılmış değerli bir adım olarak değerlendiriliyor. Hatipoğlu’nun meslektaşlarına ve diğer kadınlara ilham veren bu duruşu, ilçedeki diğer işletmeler için de örnek teşkil ediyor.
Editör Notu
Muratlı’dan gelen bu haber, aslında hayatın her alanında "kadın estetiğinin" ve "disiplininin" ne kadar fark yarattığını kanıtlıyor. Kıraathaneler sadece erkeklerin gittiği yerler olmaktan çıkıp, daha nezih alanlara dönüşüyorsa bunda en büyük pay Azra Hanım gibi cesur ve çalışkan kadınlarımızındır. İşletmeci Yılmaz Bey’i vizyoner yaklaşımından dolayı, Azra Hanım’ı ise azminden dolayı kutluyoruz. Kadın eli değen her yer çiçek açıyor, buna kahvehaneler de dahil!
Siz de çevrenizdeki işletmelerde kadın çalışanların artmasıyla bir değişim gözlemlediniz mi? Bu tür toplumsal değişimler hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın.