Direksiyon Başındaki Azim: 15 Yıldır Öğrencileri Taşıyor

Zorlu yaşam koşullarına rağmen direksiyon başından vazgeçmeyen 54 yaşındaki servis şoförü Hanım Yıldırım, yıllardır öğrencileri okula taşıyor, acil durumlarda köylülere de destek oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2026 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2026 10:29

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde yaşayan 54 yaşındaki Hanım Yıldırım, yaklaşık 15 yıldır öğrenci servis şoförlüğü yaparak hayatını kazanıyor. İlçenin dağlık ve engebeli yollarında her gün direksiyon başına geçen Yıldırım, sadece öğrencileri okula ulaştırmakla kalmıyor, köyde yaşayan vatandaşların ihtiyaç duyduğu anlarda da aracını seferber ederek çevresine destek oluyor.

Uzun yıllardır sürdürdüğü mesleğinde zorlu kış şartları, engebeli yollar ve yoğun sorumluluklarla karşı karşıya kalan Yıldırım, buna rağmen direksiyon başındaki görevini bırakmadan çalışmaya devam ediyor. Özellikle kış aylarında karla kaplanan yollarda öğrencileri güvenli şekilde okullarına ulaştırmak için büyük bir çaba gösterdiğini anlatan Yıldırım, mesleğini bir geçim kaynağı olmanın ötesinde bir sorumluluk olarak gördüğünü belirtiyor.

Yıldırım, zaman zaman köyde yaşayan vatandaşların acil ihtiyaçlarına da destek oluyor. Hastalanan ya da hastaneye gitmesi gereken kişileri aracına alarak ilçeye götüren Yıldırım, bu yönüyle de çevresinde önemli bir dayanışma örneği sergiliyor.

“Kadın isterse her şeyi yapar”

Küçük yaşlarda yaşadığı bazı olayların kendisini direksiyon başına geçme hayaline yönlendirdiğini anlatan Hanım Yıldırım, kadınların istediklerinde her işi başarabileceğini söyledi.

15 yıldır öğrenci servis şoförlüğü yaptığını belirten Yıldırım, zaman zaman yolcu da taşıdığını ancak şu anda öğrencileri okula götürüp getirdiğini ifade etti. Mesleğin zorluklarına rağmen çalışmaya devam ettiğini dile getiren Yıldırım, hayat mücadelesi verdiğini ve emeğiyle kazandığını söyledi.

Çocukluk yıllarında yaşadığı bir olayın kendisinde iz bıraktığını anlatan Yıldırım, o dönemde araç olmadığı için hastaların ilkel yöntemlerle taşındığını gördüğünü belirterek, büyüdüğünde bir araç sahibi olup insanlara yardım etmeyi hayal ettiğini ifade etti.

“Direksiyon başında kendimi özgür hissediyorum”

Yıllar içinde çevresindeki vatandaşların güvenini kazandığını söyleyen Yıldırım, köyde acil bir durum olduğunda ilk aranan kişilerden biri haline geldiğini belirtti. Hastalık, doğum veya benzeri durumlarda elinden geldiğince yardım etmeye çalıştığını söyleyen Yıldırım, direksiyon başına geçtiğinde kendisini özgür hissettiğini dile getirdi.

Araç kullanmanın kendisine büyük bir özgüven kazandırdığını ifade eden Yıldırım, gerekirse traktör kullandığını, odun taşıdığını ve birçok işi tek başına yapabildiğini söyledi.

“Kadınlar korkmasın”

Kadınların hayatın her alanında var olabileceğini vurgulayan Yıldırım, kadınların cesaretli olması gerektiğini belirtti. Kadınların kendilerini ezdirmemesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, herkesin kendi ayakları üzerinde durabileceğini söyledi.

Hanım Yıldırım’ın yıllardır sürdürdüğü mücadelesi, Çemişgezek’te yaşayan birçok kişi için azim ve dayanışmanın güçlü bir örneği olarak gösteriliyor.