Alanya'da İsraf Olmasın Diye Yeni Dünyaları Ücretsiz Dağıtıyor

Alanya'da tropikal meyvelerin gölgesinde kalan ve toplama maliyetini karşılamayan yeni dünyalar, israf olmaması için ücretsiz dağıtılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2026 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2026 13:00
https://www.haberxr.com/

Alanya'da tropikal meyvelerin gölgesinde kalan ve toplama maliyetini karşılamayan yeni dünyalar, israf olmaması için ücretsiz dağıtılıyor.

TROPİKAL MEYVELERİN GÖLGESİNDE KALAN BİR DEĞER

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir zamanlar köylünün en önemli geçim kaynaklarından biri olan yeni dünya meyvesi, halk arasındaki diğer adıyla Malta eriği, son yıllarda eski ihtişamını yitirdi. Bölgede avokado başta olmak üzere tropikal meyve üretiminin hızla artmasıyla birlikte ikinci plana itilen bu lezzetli meyveler, artık üreticisine beklediği değeri sunamıyor. İncekum Mahallesi'nde yaşayan Recep Erdoğan da bahçesindeki ürünlerin hasat maliyetini bile karşılamadığını fark edince, meyvelerin dalında kuruyup ziyan olmasına engel olmak için yürek ısıtan bir çözüme imza attı.

SOSYAL MEDYADAN GELEN ÜCRETSİZ ZİYAFET ÇAĞRISI

Emek verdiği ürünlerin dalında çürümesine gönlü elvermeyen Erdoğan, çareyi sosyal medya üzerinden samimi bir davet yapmakta buldu. Açtığı canlı yayınla tüm vatandaşlara seslenerek herkesi bahçesindeki yeni dünyaları tamamen ücretsiz bir şekilde toplamaya çağırdı. Bu içten ve cömert çağrı kısa sürede karşılık buldu. Haberi alan pek çok kişi iki gün boyunca bahçeye akın ederek dalından taze taze meyve toplamanın keyfini yaşadı.

İSRAF YERİNE İNSANLARIN KURSAĞINDAN GEÇSİN

Bahçesini halka sonuna kadar açan Recep Erdoğan, meyvelerin kuşlara yem olması veya kuruyup dökülmesi yerine insanların kursağından geçmesinin kendisini mutlu ettiğini belirterek gelen herkese hakkını sonuna kadar helal ettiğini dile getirdi. Erdoğan'ın davetine icabet ederek sepetini dolduran Mehmet Ali Ateş de bu anlamlı dayanışmaya dikkat çekti. Sosyal medyadaki çağrıyı görür görmez bahçeye koştuklarını anlatan Ateş, her yerin salkım salkım yeni dünyalarla dolu olduğunu ve bu devasa israfın önüne geçilmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.