FRC 2026'da 8 Türk Takımı ABD Yolcusu, Yeni Etap Bakırköy'de

FRC 2026'nın ilk etabında 8 Türk takımı ABD vizesi alırken, 121 takımın yarışacağı ikinci etap Bakırköy'de "REBUILT" temasıyla başladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2026 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2026 18:30
https://www.haberxr.com/

FRC 2026'nın ilk etabında 8 Türk takımı ABD vizesi alırken, 121 takımın yarışacağı ikinci etap Bakırköy'de "REBUILT" temasıyla başladı.

8 TÜRK TAKIMI DÜNYA ŞAMPİYONASI'NA GİDİYOR

Fikret Yüksel Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen ve gençleri mühendislik ile problem çözme odağında bir araya getiren FIRST Robotics Competition (FRC) 2026 sezonunun Başakşehir'deki ilk etabının tamamlandığı bildirildi. 10 ilden 79 yerli ve 8 ülkeden 14 yabancı olmak üzere toplam 93 takımın mücadele ettiği bu etap sonucunda, 8'i Türk olmak üzere toplam 12 takımın ABD'nin Houston kentinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazandığı aktarıldı.

İKİNCİ ETAPTA "REBUILT" HEYECANI

Organizasyonun ikinci etabının, 25 Mart itibarıyla Bakırköy'de bulunan Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Atletizm Salonu'nda başladığı ve 2 Nisan'a kadar devam edeceği kaydedildi. 26 şehir ve 10 ülkeden 121 takımın "REBUILT" temasıyla robotlarını sahaya çıkardığı etkinliğe 4 bini aşkın kişinin katılımının beklendiği ifade edildi. Turknet'in yarışma alanında Gigafiber altyapısı ve "Pit Stop" teknik destek alanıyla takımlara teknolojik destek sunduğu belirtildi.

KIZ ÖĞRENCİ KATILIMINDA DÜNYA ZİRVESİ

Türkiye genelinde 26 şehirden 208 takım ve 6 bin 500'den fazla öğrencinin katıldığı FRC 2026 sezonunda, kız öğrenci oranının yüzde 47'ye ulaştığına dikkat çekildi. Türkiye'nin elde ettiği bu oranla, FIRST Robotics organizasyonları içerisinde kız öğrenci katılımında dünya ortalamasının üzerine çıkan ülkelerden biri konumuna geldiği vurgulandı.

EDİTÖRÜN NOTU: Gençlerimizin yazılım, mekanik ve robotik alanlarına duyduğu bu muazzam ilgi, ülkemizin teknoloji üreten bir topluma dönüşme vizyonunun en somut ve en umut verici göstergesidir. Özellikle kız öğrencilerimizin yüzde 47 gibi rekor bir katılım oranıyla bu zorlu mühendislik arenasında boy göstermesi, bilimde cinsiyetçi kalıpların yıkıldığının müjdecisidir. Dünyanın öbür ucunda, ABD'de ülkemizi temsil edecek olan tüm takımlarımıza yürekten başarılar diliyoruz; yolları, bahtları ve kodları açık olsun!