Avrupa Para Tekvando Şampiyonası'nda Yusuf Yünaçtı'dan Altın Madalya

Almanya'da düzenlenen 2026 Avrupa Para Tekvando Şampiyonası'nda Yusuf Yünaçtı altın, Emre Bulgur ile Zehra Orhan bronz madalya kazandı

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2026 21:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2026 21:15

Almanya'nın ev sahipliğinde Münih kentinde spor şöleni tüm heyecanıyla devam ediyor. Şehrin sembolik mekanlarından BMW Park'ta düzenlenen 2026 Avrupa Para Tekvando Şampiyonası'nın üçüncü gününde, Türk milli sporcularımız adeta tarih yazdı. Tatamide rüzgar gibi esen ay-yıldızlı ekibimiz, rakiplerine nefes aldırmadığı günde bir altın ve iki bronz madalya daha kazanarak göğsümüzü kabarttı. Bu görkemli organizasyonda ter döken sporcularımızın üstün gayreti, Türkiye'nin para tekvando branşındaki uluslararası gücünü bir kez daha tüm dünyaya kanıtlamış oldu.

YUSUF YÜNAÇTI'DAN TATAMİDE ALTIN DOKUNUŞ

Şampiyonanın en çok konuşulan isimlerinden biri şüphesiz Yusuf Yünaçtı oldu. K44 kategorisi erkekler 70 kiloda mücadele eden milli gururumuz, altına giden yolda önüne çıkan tüm engelleri birer birer aştı. Son 16 turunda Moldovalı rakibi Petru Cataraga'yı saf dışı bırakan yetenekli sporcu, çeyrek finalde ise duygusal bir eşleşmeyle karşı karşıya kaldı. Bir diğer başarılı milli sporcumuz Fatih Çelik ile eşleşen Yusuf, bu zorlu mücadeleden galip ayrılarak adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde Polonyalı Maciej Kesicki engelini de aşan milli tekvandocumuz, finalde çok zorlu bir rakiple, paralimpik şampiyonu unvanına sahip Azerbaycanlı Imamaddin Khalilov ile karşılaştı. Nefeslerin tutulduğu bu dev finalde mükemmel bir strateji ortaya koyan Yusuf Yünaçtı, güçlü rakibini 2-0 gibi net bir skorla devirmeyi başardı. Bu muhteşem zafer, ona Avrupa şampiyonluğu unvanını ve boynuna takacağı o paha biçilemez altın madalyayı getirdi.

EMRE VE ZEHRA'DAN BRONZ MADALYA İLE ÇİFTE SEVİNÇ

Avrupa Para Tekvando Şampiyonası'nda başarı sadece altın madalyayla sınırlı kalmadı; diğer milli sporcularımız da tatamiden madalyayla inerek ülkemize çifte sevinç yaşattı. K44 erkekler 80 kilo kategorisinde ter döken başarılı sporcumuz Emre Bulgur, çeyrek finalde Azerbaycanlı Orkhan Jafarov'u mağlup ederek kalitesini gösterdi. Yarı finalde Gürcistan temsilcisi Lasha Tkemaladze'ye karşı sergilediği başa baş mücadeleye rağmen sahadan mağlup ayrılan Emre, bu sonuçla Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Kadınlar cephesinde ise K44 65 kiloda mücadele eden Zehra Orhan rüzgarı esti. Çeyrek finalde İtalyan Giulia Cassar'ı geçerek yarı finale yükselen Zehra, bu turda Yunan rakibi Christina Gkentzou'a yenilse de şampiyonayı Avrupa üçüncüsü unvanıyla, çok değerli bir bronz madalya ile tamamlamayı bildi.

TÜRKİYE'NİN MADALYA SAYISI 11'E YÜKSELDİ

Münih'teki BMW Park'ta elde edilen bu üç değerli madalya, Türk Milli Takımı'nın organizasyondaki toplam başarısını da adeta perçinledi. Türkiye'nin para tekvando branşındaki toplam madalya sayısı bu son sonuçlarla birlikte 3 altın, 2 gümüş ve 6 bronz olmak üzere tam 11'e ulaştı. Uluslararası arenadaki bu görkemli tablo, ülkemizin para sporlarındaki yükselen grafiğini net bir biçimde gözler önüne seriyor. Öte yandan, şampiyonada üstün gayret göstermelerine rağmen madalya kürsüsüne çıkamayan sporcularımız da oldu. K44 erkekler 70 kiloda çeyrek finalde elenen Fatih Çelik, 80 kiloda Kerem Çetinkaya ve kadınlar 65 kiloda mücadele eden Rümeysa Karagöz şampiyonayı madalyasız kapattı. Ancak onların da tatamide sergilediği azim ve istek, gelecek uluslararası organizasyonlar için en büyük güvencemiz olmaya devam ediyor.