
Program; Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü (KAGM), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı iş birliğinde yürütülüyor. Pilot uygulamanın saha koordinasyonu ise Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından, proje paydaşı Kayseri Sanayi Odası ile birlikte gerçekleştiriliyor.
Şirketlere özel yol haritası hazırlanacak
Program kapsamında firmaların mevcut kurumsal yönetişim düzeyleri analiz edilerek güçlü ve gelişime açık alanları belirlenecek. Eğitim, danışmanlık ve uygulama süreçleriyle şirketlere özel yol haritaları oluşturulacak.
Hedef;
Yönetim kalitesinin artırılması
Ölçülebilir kurumsallaşma çıktılarının üretilmesi
Yönetişim olgunluk seviyesinin yükseltilmesi
Yatırım çekme kapasitesinin güçlendirilmesi
Pilot uygulamadan elde edilecek iyi uygulama örneklerinin bölge genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor.
TR72 Bölgesi’nde “üçlü dönüşüm” vizyonu
Program, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın TR72 Bölgesi’nde yürüttüğü “İmalat Sanayinde Katma Değerli Üretimin Geliştirilmesi” sonuç odaklı programının önemli bir parçasını oluşturuyor.
Ajansın yeşil, dijital ve kurumsal dönüşüm ekseninde tanımladığı “üçlü dönüşüm” yaklaşımıyla; imalat sanayinde sürdürülebilir büyüme, rekabet gücünün artırılması ve yatırım ortamının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Kayseri’de başlatılan pilot uygulamanın sonuçlarına göre programın kapsamının genişletilmesi ve bölge genelinde kurumsallaşma çalışmalarının hızlandırılması planlanıyor.