
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Türkiye genelinde hayata geçirilen “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında Nevşehir’de “Ev Sahibi Türkiye” Sosyal Konut Kura Çekim Töreni gerçekleştirildi. Büyük ilgi gören kura çekimiyle birlikte, dar gelirli binlerce vatandaş için ev sahibi olma yolunda önemli bir adım atıldı.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene; Nevşehir Valisi Ali Fidan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Emre Çalışkan ve Süleyman Özgün, MHP Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Vali Ali Fidan, projenin sosyal devlet anlayışının somut bir yansıması olduğunu vurguladı. Fidan, “Yüzyılın Konut Projesi ile dar gelirli vatandaşlarımızın güvenli, sağlıklı ve modern konutlara uygun şartlarla erişimi hedeflenmektedir. Türkiye genelinde projeye 5 milyon 239 bin geçerli başvuru yapılması, bu çalışmaya duyulan güvenin en açık göstergesidir” dedi.
Nevşehir’de 24 Bin Başvurudan 2 Bin 368 Konut
Nevşehir özelinde projeye gösterilen yoğun ilgiyi de değerlendiren Vali Fidan, kentte 24 bin 84 geçerli başvuru yapıldığını belirtti. Yapılan kura çekimi sonucunda 2 bin 368 konutun hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını ifade eden Fidan, “Bugün gerçekleştirilen kura çekilişiyle birlikte, birçok ailemiz ev sahibi olma hayaline bir adım daha yaklaştı” diye konuştu.
Vali Fidan, projede emeği geçenlere de teşekkür ederek, “Bu vizyonun hayata geçirilmesinde güçlü iradeleriyle öncülük eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a şükranlarımı sunuyorum. TOKİ Başkanlığımıza ve sahada özveriyle görev yapan tüm teknik ekiplerimize Nevşehirli hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının sonunda hak sahiplerine seslenen Fidan, yeni evlerin sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulundu.
TOKİ’nin “Yüzyılın Konut Projesi”, afetlere dayanıklı, çevreyle uyumlu ve planlı yaşam alanları oluşturma hedefiyle Türkiye genelinde etaplar halinde sürdürülmeye devam ediyor.
Editör Notu
Türkiye genelinde büyük ilgi gören Yüzyılın Konut Projesi, yalnızca bir konut üretim hamlesi değil; barınma hakkını sosyal devlet anlayışıyla yeniden tanımlayan kapsamlı bir dönüşüm projesi olarak öne çıkıyor. Nevşehir’de gerçekleştirilen kura çekimi, dar gelirli aileler için umut olurken, planlı kentleşme ve afetlere dayanıklı yapılaşma hedeflerinin yerelde somut karşılık bulduğunu da gösteriyor.
Haber Önerisi: Arif Kabakçı, Refahiye için adaylığını açıkladı...