
Trabzon’da yüksek kesimlerdeki ormanlık alanda ava çıkan bir grup avcı, vurdukları yaban domuzunun ani saldırısıyla zor anlar yaşadı. Yaralanan ve çalılıklar arasında saklanan yaban domuzu, bulunduğu yerden bir anda çıkarak avcılara doğru hamle yaptı.
Saldırı sırasında elinde av tüfeği bulunan Hasan Hacıhamzaoğlu, yaban domuzunun çarpmasıyla yere düştü. Kısa süreli paniğin yaşandığı olayda, avcılar arkadaşlarını korumak için müdahalede bulundu. Av köpeklerinin havlamaları arasında yaban domuzu tekrar vurularak etkisiz hale getirildi.
Olayda bacağından hafif şekilde yaralanan Hasan Hacıhamzaoğlu için sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen ekipler tarafından ilk müdahalesi yapılan Hacıhamzaoğlu, tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Yaşanan saldırı anları ise avcılar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, çalılıklar arasından aniden çıkan yaban domuzunun bir avcıyı yere düşürdüğü, yerdeki avcının kendisini korumaya çalıştığı ve diğer avcıların ateş ederek müdahale ettiği anlar yer aldı. Kayıtlara yansıyan panik ve bağırışlar, olayın ciddiyetini gözler önüne serdi.
Uzmanlar, yaralı yaban hayvanlarının son derece tehlikeli olabildiğine dikkat çekerek, özellikle yaban domuzu gibi güçlü hayvanlara karşı av sırasında büyük dikkat ve tedbir alınması gerektiğini vurguluyor.
Editör Notu
Yaban hayatıyla temas edilen her an, özellikle yaralı hayvanlar söz konusu olduğunda ciddi riskler barındırıyor. Bu olay, doğada yapılan avcılığın ne denli tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Haber Önerisi : Şeker, cips ve hazır gıdalar kanser riskini nasıl etkiliyor?