Kripto İsimler Kaçacak Delik Bulamadı: Hücre Evlerinde Yakalanan 82 FETÖ Şüphesili Tutuklandı!

Bakan Yerlikaya duyurdu: 46 ilde FETÖ’nün mahrem ve hücre evlerine düzenlenen operasyonlarda 151 şüpheli yakalandı, 82’si cezaevine gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2026 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2026 09:00

Türkiye genelinde Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik mücadele hız kesmeden, kararlılıkla devam ediyor. Örgütün uyuyan hücrelerine, mahrem yapılanmalarına ve adalet sistemine sızmaya çalışan kripto unsurlarına karşı güvenlik güçleri teyakkuz halini sürdürüyor. Sabahın erken saatlerinde 46 ilde eş zamanlı olarak düğmeye basılan operasyonlar, örgütün yeni yapılanmalarına ve saklanan firarilerine büyük bir darbe indirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla operasyonun detaylarını ve yakalanan şüphelilerin örgüt içindeki kritik rollerini kamuoyuyla paylaştı.

46 İlde Eş Zamanlı Şafak Operasyonu

Emniyet birimlerinin titizlikle yürüttüğü istihbarat çalışmaları sonucunda, örgütün farklı kollarında faaliyet gösteren isimler tek tek tespit edildi. Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, operasyonlar sadece tek bir bölgeyle sınırlı kalmadı; Türkiye’nin dört bir yanındaki 46 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Güvenlik güçleri, belirlenen adreslere yaptıkları operasyonlarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan veya aranma kaydı olan 151 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri ve ardından sevk edildikleri adli makamlardaki süreçleri hızla tamamlandı.

Mülakatlarda "Kodlanan" İsimler Deşifre Oldu

Operasyonun en dikkat çeken detayı ise şüphelilerin örgüt içindeki faaliyet alanlarının çeşitliliği oldu. Yakalanan kişilerin "Adliye mahrem yapılanması", "askeri mahrem yapılanma", "eğitim yapılanması" ve "öğrenci yapılanması" gibi örgütün en hayati damarlarında görev aldıkları belirlendi. Ancak soruşturma dosyasına giren en çarpıcı detay, kamu kurumlarına sızma girişimiyle ilgiliydi.

Şüphelilerin, münferit sınav soruşturmaları kapsamında mercek altına alındığı ve mülakatlarda örgüte mensup oldukları için "avantajlı" olarak kodlandıkları tespit edildi. Liyakati hiçe sayarak örgüt üyelerini devlet kademelerine yerleştirmeyi hedefleyen bu kodlama sistemi, güvenlik güçlerinin detaylı incelemeleriyle bir kez daha gün yüzüne çıkarıldı.

"Gaybubet" Evlerinden Cezaevine

Şüphelilerin iletişim yöntemleri ve saklanma taktikleri de operasyonla deşifre edildi. Yakalananların büyük bir kısmının, örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları ve ankesörlü telefonlar üzerinden örgüt sorumlularıyla irtibat kurdukları belirlendi. Ayrıca, aranma kaydı bulunan ve firari durumda olan bazı şüphelilerin, örgüt tarafından "Gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evlerinde saklandıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda adli makamlara sevk edilen 151 şüpheliden 82’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 54 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulanırken, diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği bildirildi. Bakan Ali Yerlikaya, terör örgütlerine karşı operasyonların yılın 365 günü, gece gündüz demeden süreceğinin altını çizdi.

Editörün Notu: "Bu haberdeki 'mülakatlarda avantajlı kodlama' detayı, FETÖ'nün sadece bir terör örgütü değil, aynı zamanda bir 'kul hakkı yeme organizasyonu' olduğunun en somut kanıtı. Yıllarca çalışıp didinen Anadolu çocuklarının hakkını, kendi müritlerine şifreli kodlarla peşkeş çeken bu yapının, bugün bile hücre evlerinde (Gaybubet) saklanmaya çalışması, tehlikenin boyutunu gösteriyor. 46 ilde eş zamanlı operasyon yapabilmek ise devlet aklının ve istihbaratının sahadaki gücünü net bir şekilde ortaya koyuyor."

HABER ÖNERİSİ: Kekliklere Can Suyu, Karda Rafting Heyecanı: "Erzurum Sadece Kayak Değil"