Kırşehir'de SMA'lı Alya'nın Kampanyası Bitti, Umut Balonları Uçtu

Kırşehir'de SMA Tip-1 hastası 3 yaşındaki Alya için başlatılan 1,2 milyon dolarlık kampanya 13 ayda tamamlandı, aile büyük bir kutlama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2026 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2026 18:00

Kırşehir'de SMA Tip-1 hastası 3 yaşındaki Alya için başlatılan 1,2 milyon dolarlık kampanya 13 ayda tamamlandı, aile büyük bir kutlama yaptı.

13 AYLIK MÜCADELE YÜZDE 100'E ULAŞTI

Kırşehir'de yaşayan Bayram ve Miyase Ay çiftinin, 2023 yılında henüz 26 günlükken SMA Tip-1 teşhisi konulan çocukları Alya için başlattıkları Valilik onaylı yardım kampanyası mutlu sonla noktalandı. Dubai'deki özel bir hastanede gerçekleştirilecek gen tedavisi için gerekli olan 1 milyon 200 bin dolarlık devasa meblağın, tam 13 ay süren yoğun ve kesintisiz çabalar sonucunda yüzde 100 oranında toplandığı bildirildi.

CACABEY MEYDANI'NDA DAVUL ZURNALI KUTLAMA

Tedavi masraflarının tamamen karşılanmasının ardından Ay ailesi ve kampanyaya destek veren yüzlerce vatandaş, sevinçlerini Kırşehir Cacabey Meydanı'nda bir araya gelerek paylaştı. Davul ve zurna eşliğinde şenlik havasında geçen kutlamalarda, Alya'nın yeni ve umut dolu hayatını simgeleyen yüzlerce farklı renkteki balon gökyüzüne bırakıldı. Hastane ile gerekli son görüşmelerin tamamlanmasının ardından minik kızın, mart ayının son günlerinde tedavi amacıyla Dubai'ye uğurlanmasının planlandığı aktarıldı.

BABA AY: "ULAŞILMAZ GİBİ GÖRÜNEN HEDEFE ULAŞTIK"

Ankara'da inşaat işçisi olarak çalışan baba Bayram Ay, kızı için verdikleri zorlu mücadelede Kırşehir halkının evlatlarını kendi çocukları gibi sahiplendiğini belirtti. Kermesler, stantlar ve konserlerle desteklenen sürecin başlarda yavaş ilerlese de sonradan büyük bir ivme kazandığını anlatan Ay, ulaşılamaz gibi görünen bu hedefe şehrin birlik ve beraberliği sayesinde vardıklarını ifade etti. Anne Miyase Ay ise herkesin ortak olduğu bu zorlu sürecin bugün davul zurnayla mutluluğa dönüştüğünü vurgulayarak, Alya'nın kendi ayakları üzerinde yürüyeceği günleri görme umudunu dile getirdi.

DUBAİ'DEKİ HASTANEYLE SON GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Sürecin başından bu yana ailenin yanında yer alan iş insanı Mustafa Düger, kampanyanın başarıya ulaşmasında sadece birkaç kişinin değil, tüm Kırşehir halkının emeği ve dayanışmasının başrol oynadığını vurguladı. Dubai'deki ilgili hastane yetkilileriyle nakil ve tedavi takvimi üzerine görüşmelerin sürdüğünü belirten Düger, herhangi bir aksilik yaşanmaması durumunda Alya'yı ay sonunda tedaviye başlatıp, en kısa sürede sağlığına kavuşmuş bir şekilde Türkiye'ye dönmesini beklediklerini kaydetti.

EDİTÖRÜN NOTU: Bir bebeğin nefes alabilmesi, koşup oynayabilmesi ve en temel insani hakkı olan sağlığına kavuşabilmesi için koca bir şehrin tek yürek olması, toplumsal dayanışma ruhumuzun hala ne kadar diri olduğunu bizlere kanıtlıyor. İnşaat işçisi bir babanın, ulaşılamaz denilen 1,2 milyon dolarlık o devasa rakamı ilmek ilmek toplaması sadece bir maddi başarı değil, eşsiz bir ebeveyn fedakarlığıdır. Cacabey Meydanı'ndan gökyüzüne süzülen o balonlar aslında sadece Alya'nın değil, şifa bekleyen binlerce SMA'lı yavrumuzun umudunu taşıyor. Tek temennimiz, Alya bebeğin Dubai'den o beklenen güzel haberlerle, kendi ayakları üzerinde yürüyerek memleketine dönmesidir.