
ABD, İsrail ve İran arasında yaşanan karşılıklı saldırılar bölgeyi tedirgin ederken, çatışmalarda fırlatılan füzeler Türkiye sınırına yakın noktalarda da gözlemlendi. Türkiye’nin en güneyindeki illerinden Hatay semalarında görülen ışıklı cisimler vatandaşların dikkatini çekti.
Havanın kararmasıyla birlikte gökyüzünde beliren füzeler; Reyhanlı, Antakya, Hassa, Samandağ, Defne ve Kırıkhan ilçelerinde çıplak gözle izlenebildi. Çok sayıda vatandaş o anları cep telefonu kameralarıyla kayda aldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, ilerleyen füzenin savunma sistemi tarafından havada etkisiz hale getirildiği anlar da yer aldı.
Uzman değerlendirmelerine göre, Hatay semalarında görülen hareketliliğin doğrudan Türkiye’yi hedef almadığı, saldırı rotası üzerindeki atmosferik geçişten kaynaklandığı tahmin ediliyor. Füze sistemlerinin yüksek irtifada ilerlerken bıraktığı izlerin, özellikle gece saatlerinde daha net görülebildiği belirtiliyor.
Bölgedeki vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, herhangi bir olumsuzluk ya da hasar bildirilmedi. Güvenlik kaynakları, Türkiye sınırları içinde tehdit oluşturan bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.
Orta Doğu’daki gerilim tırmanırken, sınır hattına yakın illerde gökyüzünde yaşanan bu tür görüntüler kamuoyunda endişe oluşturabiliyor. Yetkililer ise resmi açıklamalar dışında yapılan paylaşımlara itibar edilmemesi ve teyitsiz bilgilerin yayılmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.