
Hatay'da 14 yaşındaki Ali Berk Arslan, evinin bahçesinde bulduğu koruma altındaki yaralı İshak kuşunu kurtararak DKMP ekiplerine teslim etti.
BAHÇEDE HAREKETSİZ HALDE BULDU
Hatay'ın Samandağ ilçesi Tekebaşı Mahallesi'nde yaşayan 14 yaşındaki Ali Berk Arslan'ın, evinin bahçesinde yerde hareketsiz duran ve uçmakta zorlanan bir kuşu fark ederek hemen kontrol ettiği bildirildi.
KORUMA ALTINDAKİ 'İSHAK KUŞU' OLDUĞUNU ÖĞRENDİ
Yaptığı kısa araştırma sonucunda bulduğu canlının koruma altındaki türlerden biri olan 'İshak kuşu' olduğunu öğrenen duyarlı gencin, vakit kaybetmeden durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü ekiplerine bildirdiği aktarıldı. İhbar üzerine adrese gelen ekiplerin, yaralı kuşu teslim alarak tedavi merkezine götürdüğü kaydedildi.
"DOĞAYA AİT BU TÜRLER KORUNMALI"
Kuşu yakından görmenin kendisi için çok farklı ve etkileyici bir deneyim olduğunu belirten Ali Berk'in, doğaya ait bu nadide türlerin mutlaka korunması gerektiğine inandığını ifade ettiği belirtildi. Gencin, kuşun gerekli tedavisinin ardından yeniden doğaya dönmesini temenni ederek herkesi bu hassas canlılara karşı daha duyarlı olmaya davet ettiği aktarıldı.
EDİTÖRÜN NOTU: 14 yaşındaki bir gencin yaban hayatına karşı gösterdiği bu bilinçli yaklaşım ve duyarlılık, gelecek nesiller adına hepimizin içini ısıtıyor. Ali Berk'in yaralı bir canı sadece bulmakla kalmayıp türünü araştırarak doğru kurumlara haber vermesi, örnek bir doğa bilinci sergilediğini gösteriyor. Umarız o güzel İshak kuşu en kısa sürede sağlığına kavuşup Hatay semalarındaki özgürlüğüne yeniden kanat çırpar.