
Mersin'de tedavi gören hastaların yaptığı el emeği ürünlerin satışından elde edilen gelir, Afrika'da su kuyusu açılması için bağışlandı.
ŞİFA ARAYAN ELLERDEN HAYAT VEREN PROJE
Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi devam eden hastalar tarafından büyük bir özenle hazırlanan el emeği ürünlerin, Afrika'da açılacak su kuyularına destek olmak amacıyla düzenlenen özel bir etkinlikte satışa sunulduğu bildirildi. Hastane koridorlarında üretilen bu eserlerin satışından elde edilen tüm gelirin, ihtiyaç sahiplerine can suyu olması için Türk Kızılay'a bağışlandığı aktarıldı.
"BİR DAMLA SU BİR UMUT" FARKINDALIĞI
Mersin Şehir Hastanesi ile Türk Kızılay Mersin Şubesi işbirliğinde gerçekleştirilen farkındalık programında, su kaynaklarının azalmasına dikkat çeken bilgilendirici videoların katılımcılarla paylaşıldığı kaydedildi. Başhekim Prof. Dr. Mehmet Ballı'nın yaptığı konuşmada, temiz suya ulaşmakta zorlanan bölgelere dikkat çekerek küçük bir katkının bile bir insanın hayatını değiştirebileceğini vurguladığı ifade edildi.
AFRİKA'DA "MERSİN" İSİMLİ KUYU HEDEFİ
Türk Kızılay Mersin Şube Başkanı Lütfi Parıltı'nın ise toplanan bu anlamlı bağışlarla Afrika'da "Mersin" adını taşıyacak bir su kuyusu açmayı hedeflediklerini dile getirdiği bildirildi. Etkinlik sonunda işbirliğinden dolayı Başhekim Ballı'ya teşekkür plaketi takdim edilirken, kan ve kök hücre bağışına destek veren hastane personeline de teşekkür belgesi ve çiçek verildiği aktarıldı.
EDİTÖRÜN NOTU: Hastane odalarında kendi şifasını arayan insanların, binlerce kilometre ötedeki hiç tanımadıkları hayatlara can suyu olabilmek için el emeği dökmesi, insanlığın ve dayanışmanın en dokunaklı hallerinden biridir. Mersin'de filizlenen bu iyilik hareketinin Afrika'nın kurak topraklarında bir su kuyusuna dönüşecek olması, yardımlaşmanın sınır ve engel tanımadığını bizlere bir kez daha gösteriyor.