Havadan görüntülendi: Tarihi Atatürk Köşkü'nde beyaz şölen

Trabzon'da etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Tarihi Atatürk Köşkü'nde kartpostallık manzaralar oluşurken, okulların tatil olmasını fırsat bilen çocuklar karın tadını çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2026 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2026 14:19

Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Trabzon, kış mevsiminin en güzel hallerinden birine ev sahipliği yapıyor. Kent genelinde etkisini gösteren soğuk hava dalgası ve yoğun kar yağışı, şehri adeta beyaz bir gelinlik gibi örterken, ortaya çıkan manzaralar görenleri mest etti. Özellikle şehrin simge yapılarından biri olan ve çam ormanları içinde yer alan tarihi Atatürk Köşkü, kar yağışının ardından bambaşka bir güzelliğe büründü.

Tarihi Mekanda Masalsı Görüntüler

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon ziyaretlerinde konakladığı ve tüm mal varlığını Türk milletine armağan ettiğine dair vasiyetini yazdığı yer olarak bilinen Atatürk Köşkü, kar yağışıyla birlikte ziyaretçilerin akınına uğradı. Soğuksu Mahallesi'ndeki çam ormanları arasında yer alan tarihi yapının çatısı ve bahçesi tamamen karla kaplandı. Bölgede kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı ölçüldü.

Beyaz örtü ile kaplanan köşk ve çevresi, havadan dron kamerasıyla görüntülendi. Tarihi mimarinin karla bütünleştiği o anlar, izleyenlere görsel bir şölen sunarken, fotoğraf tutkunları da bu eşsiz atmosferi ölümsüzleştirmek için deklanşörlerine bastı.

Eğitime "Kar" Molası, Çocuklara "Oyun" Zamanı

Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanmaması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri teyakkuz halindeydi. Ana arterlerde ve mahalle yollarında kar küreme çalışmaları aralıksız sürerken, Valilik kararıyla il genelinde eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Okulların tatil edilmesini fırsat bilen ise yine çocuklar oldu.

Sınav stresinden ve derslerden bir günlüğüne uzaklaşan öğrenciler, kendilerini sokağa attı. Atatürk Köşkü'nün çevresindeki eğimli arazileri doğal bir kayak pistine çeviren çocuklar, yanlarında getirdikleri poşetler ve kızaklarla kayarak doyasıya eğlendi.

"İyi ki Okullar Tatil Oldu"

Karın tadını çıkaran çocuklardan Azra Ater, mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi: "Kar tatilim çok güzel gidiyor. Okullar da tatil oldu, biz de karın keyfini çıkarıyoruz. Poşetlerle kayarak eğleniyoruz. İnşallah yollar kapanmaz ama karın yerde kalmasını istiyoruz."

Bir diğer öğrenci Zümra Yıldız ise kar yağışının sınavlarını ertelediği için mutlu olduğunu belirterek, "Kar yağınca hemen dışarı çıkıp eğlenmek istedik. İyi ki okullar tatil oldu, sınavlarımız da ertelendi bu sayede. Trabzon'a kar yağdığı için o kadar mutluyum ki. Karda oynayıp kaymak çok güzel" ifadelerini kullandı.

Trabzonlular, hem tarihi güzelliklerin hem de beyaz örtünün keyfini sürerken, meteoroloji yetkilileri soğuk havanın etkisini sürdüreceğini bildirdi.