
Erzincan'da asılsız okul saldırısı paylaşımı yapan 3 şüpheli gözaltına alındı, 1'i tutuklandı. 70 içeriğe ise erişim engeli getirildi.
ASILSIZ İDDİALARA ADLİ KONTROL
Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki olayların ardından sosyal medyadaki provokatif paylaşımlara karşı sanal devriye faaliyetlerini artırdı. Yayın yasağına rağmen Erzincan'da bir okul yakınında silahlı şahıs fotoğrafı paylaşarak halkı paniğe sürükleyen N.E. gözaltına alındı. Şüpheli, mahkemece yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
OKUL SALDIRISI YALANINA TUTUKLAMA
Erzincan’daki bazı okulların isimlerini kullanarak "okula saldırı yapılacağı" yönünde asılsız yorumlar yapan 2 çocuk da emniyet güçlerince tespit edilerek yakalandı. Suça sürüklenen çocuklardan R.K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, S.D. serbest bırakıldı.
70 İÇERİĞE ERİŞİM ENGELİ
Emniyet birimleri, kamu düzenini bozucu, suç ve suçluyu övücü dezenformasyon içerikli paylaşımların yayılmasını önlemek amacıyla hızla harekete geçti. Alınan kararla 70 URL adresine erişim engeli getirildi ve içeriklerin çıkarılması sağlandı. Öte yandan bu tür paylaşımlar yaptığı belirlenen İstanbul, İzmir, Erzurum, Bursa ve Gaziantep’teki toplam 6 hesap sahibi de tespit edilerek yasal işlem başlatılması için ilgili illerin birimlerine bildirildi.