Erzincan'da ÇEDES Kapsamında Anlamlı etkinlik

Erzincan'da Demirkent TOKİ Ortaokulu ve Çağlayan İlkokulu öğrencileri, ÇEDES projesi kapsamında yardımlaşma ve dayanışma etkinliği düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2026 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2026 19:33
https://www.haberxr.com/

Erzincan'da Demirkent TOKİ Ortaokulu ve Çağlayan İlkokulu öğrencileri, ÇEDES projesi kapsamında yardımlaşma ve dayanışma etkinliği düzenledi.

BAYRAMI DAYANIŞMAYLA KUTLADILAR

Erzincan’da Demirkent TOKİ Ortaokulu ile Çağlayan İlkokulu öğrencileri, ÇEDES Projesi kapsamında bir araya gelerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yardımlaşma, dayanışma ve tasarruf temalarıyla kutladı. Müzikli eğlencelerin iptal edildiği programda, öğrenciler arasındaki paylaşım ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesine odaklanıldı.

OYUNLAR VE HEDİYELEŞME

Demirkent TOKİ Ortaokulu öğrencileri, kendi hazırladıkları akıl ve zeka oyunlarını Çağlayan İlkokulu'ndaki kardeşlerine hediye etti. İki okulun öğrencileri birlikte atölye çalışmalarına katılıp deneyler yaptı ve geleneksel çocuk oyunları oynadı. Ayrıca öğrencilere tasarruf bilincini aşılamak amacıyla Çağlayan İlkokulu tarafından hazırlanan kumbaralar dağıtıldı.

ŞELALE GEZİSİYLE SONA ERDİ

Öğle yemeğinde aynı sofrayı paylaşan ve pasta ikramıyla bayram coşkusunu yaşayan öğrencilerin bu anlamlı buluşması, Çağlayan Şelalesi'ne düzenlenen keyifli bir gezi ile sona erdi. Her iki okulun müdürü de öğrencilere önemli değerleri kazandıran bu organizasyonda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.

Çağlayan İlkokulu Müdürü Canan Köse Kütük ise yaptığı açıklamada, öğrencilere yardımlaşma, dayanışma ve tasarruf değerlerini kazandırmayı amaçlayan böyle bir projeye ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kütük, organizasyonda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.