Rekor Fiyata Satılan Şampiyon Koçun Kuzularına Şimdiden 150 Talep

Bandırma'da 1 milyon 110 bin liraya satılan şampiyon Merinos koçunun henüz doğmamış kuzularına Türkiye genelinden şimdiden 150 talep geldi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2026 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2026 13:00
https://www.haberxr.com/

Bandırma'da 1 milyon 110 bin liraya satılan şampiyon Merinos koçunun henüz doğmamış kuzularına Türkiye genelinden şimdiden 150 talep geldi.

REKOR SATIŞ VE ÇETİN AÇIK ARTIRMA

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde TAGEM ev sahipliğinde düzenlenen 83. Geleneksel Damızlık Koç Satışı Töreni'nde 1 milyon 110 bin liraya alıcı bulan Merinos koçunun satış rekoru kırdığı bildirildi. Açık artırmaya katılan Manyaslı üretici Emre Sömer'in, 120 koç arasından en iyisini belirleyerek 50 bin liradan başlayan ve 6 üreticinin kıyasıya yarıştığı çetin bir sürecin ardından bu şampiyon hayvanı sürüsüne kattığı aktarıldı.

ÜSTÜN GENETİK VE GELECEĞE YATIRIM

14 aylık koçu kan değerleri, fiziği ve duruşu gibi üstün özellikleri nedeniyle çok istediğini belirten Sömer'in, ödenen rakamın yüksek olmasına rağmen bunu geleceğe yapılmış çok önemli bir yatırım olarak gördüğünü ifade ettiği kaydedildi. Şampiyon koçun birkaç günlük dinlenmenin ardından özel bölmelerde en iyi koyunlarla çiftleştirileceği ve elde edilecek kuzuların et verimi ile kan değerlerinin üst düzeyde olacağının öngörüldüğü belirtildi.

DOĞMADAN YOK SATAN KUZULAR

Açık artırmanın bitmesiyle birlikte Türkiye'nin dört bir yanından sürü sahiplerinin şampiyon koçun yavrularından almak için adeta sıraya girdiği aktarıldı. Afyonkarahisar, Burdur, Antalya ve Bursa gibi pek çok ilden şu ana kadar 150 talep geldiğini dile getiren Sömer'in, bir yıl içinde 150-200 kuzu almayı planladıklarını ve 8-10 ay sonra doğacak ilk yavrular için siparişlerin şimdiden dolduğunu sözlerine eklediği bildirildi.

EDİTÖRÜN NOTU: Tarım ve hayvancılıkta genetiğin ve ıslah çalışmalarının ne denli kritik bir öneme sahip olduğunu bu rekor satışla bir kez daha görüyoruz. Üreticimizin bilinçli bir şekilde üstün vasıflı bir damızlığa yaptığı bu büyük yatırım, aslında ülkemizin küçükbaş hayvancılıktaki kalite çıtasını yukarı taşıyacak vizyoner bir hamledir. Doğmamış kuzuların bile şimdiden kapışılması, kaliteli üretime duyulan açlığın ve vizyoner yatırımın sahada her zaman karşılık bulacağının en net kanıtıdır.