Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi Lepra Hastanesi’ne hak ettiği değer verilsin

Tarihi Lepra Hastanesi’ne hak

Tarihi Lepra Hastanesi’ne hak ettiği değer verilsin

Hakan BAKAR/Sivas-BHA

İstanbul’un en eski ve köklü hastanelerinden olan Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi, bürokrasinin yanlış yönlendirilmesi nedeniyle hak ettiği değeri göremiyor. İlk ve tek olma özelliğine sahip olan tarihi hastane cinsel yolla bulaşan hastalıklar, dermatoloji (cildiye) vakaları, lepra (cüzzam) hastalıkları alanında hizmet veriyor. Bürokrasideki yanlış yönlendirmeler nedeniyle sadece cüzzam hastanesi olarak bilinen hastane defalarca kapatılmak istendi. Ancak hastanenin önemi ve yakaladığı başarılar sebebiyle Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi faaliyetlerine devam etti. Şimdi de bürokrasinin yanlış yönlendirilmesi nedeniyle gereken değer verilmeyen hastanenin en kısa sürede hak ettiği şekilde eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülmesi bekleniyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Seçtiklerini Denetle ve Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na seslenerek, Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi için gerekenin yapılmasını istedi.

“Eğitim ve Araştırma Hastanesine Dönüştürülsün!”

Yaptığı bir açıklamayla Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi’nin, eğitim ve araştırma hastanesi olması gerektiğini belirten Seçtiklerini Denetle ve Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, “İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi, 2016 yılında Deri ve Tenasül Hastalıkları Hastanesi ile birleştirilmesi neticesinde sadece lepralı hastalara değil, aynı zamanda cinsel yolla bulaşan hastalıklar ile özellikle cildiye hastalarına da hizmet sunmayı sürdürmektedir. Dermatoloji camiasında önemli bir yere sahip olan, ülkemizde branşında ilk ve tek devlet hastanesi olan İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi’nde cildiye uzmanı hekim sayısının yeterli olması halinde 24 saat esasına dayalı hizmet veren bir branş hastanesi haline gelmesi, cildiye polikliniği sayısının geçmiş yıllarda olduğu gibi tekrar artırılması, nöbetçi cildiye hekimi bulundurulması, hasta yatışlarının yapılması vb amaçlanan hizmet çeşitliliğinin artırabilmesi, profesör ve doçentlerin çalışacağı, öğretim görevlileri ve asistanların olması ile her hâlükârda tüm ihtiyaçlara kalıcı çözüm olacağı düşünüldüğünden Sağlık Bakanlığı görevini üstlenen Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu tarafından İstanbul Lepra Deri ve Zührevi Hastalıkları Hastanesi’nin, enstitü ya da eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülmesinin gerçekleştirilmesi beklenmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Haberler