Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Erkek Reyonu Olmayan Alışveriş Mağazaları

    Alışveriş, her bireyin kendi

    Alışveriş, her bireyin kendi için ve ailesi için ihtiyaçlarını tedarik etmesidir. Alışveriş mağazaları içerisinde temelde 3 ana bölüm yer alır. Bunlar kadın, erkek, bebek ve çocuk bölümleridir. Bazı alışveriş mağazaları ise tek alana yönelmiş olarak karşımıza çıkar. Yani sadece kadın giyim, sadece erkek giyim gibi tek alanda yoğunlaşır.

    Erkek reyonu olmayan mağazaların çoğu sadece kadın giyim üzerine çalışırlar. Hem kadın hem erkek reyonu bulundurmayan mağazalar ise yalnızca bebek, çocuk giyim ve diğer çocuk ihtiyaçlarına yöneliktir. Erkek reyonu olmayan mağazaları listeleyecek olursak başta İpekyol ve Network mağazalarını sıralayabiliriz. Ayrıca iç çamaşırı üzerine yönelmiş olan mağazalarda da erkek reyonunu pek göremeyiz.

    Örneğin Penti ve Suwen mağazalarında erkek reyonu bulunmamakta ya da sınırlı sayıda ürün yer almaktadır. Erkek reyonu yer almayan bir başka mağaza örneği de Adil Işık, Dilvin ve Oxxo mağazalarıdır. Bu mağazalar içerisinde erkek reyonu bulunmamaktadır.

    Erkek Reyonu Bulunmayan 12 Mağaza

    Günümüzde çoğu mağaza içerisinde hem erkek hem kadın reyonu bulunmaktadır. Çocuk reyonu da birçok mağaza içerisinde yer alır. Bunun nedeni aile ihtiyaçlarını tek bir mağaza ile halletmek ve daha geniş hedef kitlelere hitap ederek satış potansiyelini artırmaktır. Ancak kimi mağazalar tek alanda çizgisini korumayı tercih etmiştir. İşte bu mağazalardan erkek reyonu bulunmayan 12 mağaza örneği;

    – Tüzün

    – Aker

    – Setrms

    – Accort

    – İpekyol

    – Dilvin

    – Penti

    – Adil Işık

    – Oxxo

    – Addax

    – Chima

    – Nihan

    Erkek Reyonu Olmayan Mağazalar Hangileridir?

    Erkek reyonu hemen her mağazada yer almaktadır. Ancak belli başlı kadın ve çocuk giyim üzerine yönelmiş olan ya da adını tüm dünyada duyurmuş markalar erkek reyonuna yer vermemektedir. Erkek reyonu yer almayan mağazaların birçoğu kadın giyim üzerine herkes tarafından bilinen marka mağazalardır.

    Yine erkek reyonunun yer almadığı bir başka mağaza türü de tesettür kadın giyim mağazalarıdır. Tesettür kadın giyim mağazalarında erkek reyonuna yer verilmemektedir. Çocuk giyim, bebek giyim ve ihtiyaçları üzerine yoğunlaşmış mağazalarda da erkek ve kadın giyim yer almamaktadır.

    Erkek Reyonu Yer Almayan Kadın Giyim Mağazaları

    Giyim, günümüzde moda ile her geçen gün kendini yenilemekte olan sektördür. Yerine göre ihtiyaç yerine göre lüks olarak sayılan giyim sektöründe yer alan yüzlerce farklı mağaza bulunmaktadır. Bu mağazalar çok katlı ve reyonu olabildiği gibi özel konsept ve zevke uygun yada marka değeri olan kurumlar olabilmektedir.

    Erkek reyonu bulunmayan mağazaların birçoğu yalnızca kadın giyim üzerine olup çocuk giyimi de dışarda bırakmaktadır. Tek alanda ilerleyen Chima, Network, İpekyol, Twist ve Roman gibi mağazalar herkes tarafından bilinen kadın giyim markalarıdır. Adlarını kadın giyim markası olarak duyuran bu mağazalarda erkek reyonu bulunmaz. Erkek reyonu yer almayan diğer mağazalar ise şöyledir;

    Suwen

    Addax

    Dilvin

    Aker

    Setrms

    Zühre

    Tuğba

    Nihan

    Adil Işık

    Penti

    Tüzün

    Oxxo

    Oysho

    Perspective

    Swist

    Faik Sönmez

    E-Bebek

    Erkek Reyonu Bulunmayan Ev ve İç Giyim Mağazaları

    Ev ve iç giyim denince akla belli başlı markalar gelmektedir. Bu mağazaların bazılarında erkek reyonu da yer alırken bazıları sadece kadınlara özeldir. Erkek reyonu bulunmayan ev ve iç giyim mağazalarının ilki Penti markasıdır. Penti dışında Suwen, Victoria’s Secret, İntimissimi diğer mağazalar arasındadır.

    Koton, LCW gibi mağazalarda ağırlık kadın iç giyime yönelik olsa da erkek reyonları da yer almaktadır. Erkek reyonu yer almayan diğer mağazalar ise yine marka olarak ismini duyurmayı başarmış Dagi, G Lingerie, Oysho, House of Silk ve NBB markalarıdır.