Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Hava Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kıbrıs’ta Şirket Kurmak

Kıbrıs’a gelen veya orada

Kıbrıs’a gelen veya orada yaşayan kişilerin akıllarında girişimcilik fikri belirebilir. Kıbrıs’ta kendi işini kurmak isteyenlerin sayısında bir hayli artış vardır. Bu noktada insanların hızlıca araştırdıkları konu şirket kurmaktır. Kurulum maliyeti ödendikten sonra dünyanın her yerinde yapılabilecek bir prosedür olarak düşünebilirsiniz.

Şirket kurmak Kıbrıs’ta ciddiye alınması gereken iştir. Çünkü atacağınız her adımda bir uzmandan destek almanız gerekir. Kurulum işlerini Kıbrıs’a mali müşavirlik ofisleri yürütür.

Kıbrıs’ta Neden Şirket Kurmak İsteniyor?

Kıbrıs’ta şirket kurmak isteyen kişiler birtakım nedenlerden kaynaklı iş kurmak isteyebilir. İlk nedeni iş sahibi olmak içindir. Kıbrıs’ta kendi işinin patronu olmak isteyen kişiler şirketleri üzerinden ilerleme kaydedebilir. Bir önemli neden ise mevcut ülkesinden az veya hiç vergi ödememek içindir. Yeni bir ülkede tecrübe yaşamak isteyen kişilerde şirket kurmak isteyebilir.

Kıbrıs Şirket Türleri

Kıbrıs’ta şirket kurmak isteyen kişiler şahıs veya Limited şirket kurabilir. Şahıs şirketinde; bir alan üzerinden faaliyet göstermek isteyen kişiler, kendi isimlerini teşvik ettirerek şirketi kurar. En düşük maliyetli ve en hızlısı bu şirkettir. Kıbrıs şahıs şirketi, yalnızca Kıbrıs vatandaşları kurabilir. Kıbrıs vatandaşlığına geçmediyseniz, şahıs şirketi kuramazsınız.

Kıbrıs şahıs şirketinde tüm sorumluluk bir kişiye ait olur. Şahıs şirketi kurulurken yalnızca kimlik istenir. Bir diğer şirket türü olan Limited Şirket, Kıbrıs vatandaşları ve yabancı yatırımcılar tarafından tercih edilir. Ortaklı bir yapısı vardır ve en az iki ortakla kurulur.

Şirketin hissedarları Kıbrıs vatandaşıysa sermaye göstermeyebilir. Eğer ki Türkiye ya da farklı ülkelerin vatandaşıysa, kuruluşunun tamamlanabilmesi için 50 Bin Euro bandında Teminat Mektubu alması gerekir. Şirket kuruluşu tamamlandıktan hemen sonra, parayı tekrar kullanabilirsiniz.

Limited şirket için 1 direktör ve 1 sekreter belirlemeniz gerekir. Direktör sorumlu müdür anlamına gelir. Şirket ile ilgili imza yetkisi ondadır. Direktörünüz Kıbrıs vatandaşı değilse, 10 bin dolar para ve 18 aylık teminat mektubu almanız gerekiyor.

Kıbrıs Şirket Kurma Süreci

Serbest liman bölgesinde faaliyet yürütmek ve uluslararası hedef kitlesine ulaşmak isteyen kişiler Kıbrıs’ta şirket kurabilirler. Şirketin kuruluş süreci ile ilgili bilinmesi gerekenler vardır. Öncelikle Kıbrıs vatandaşı olmasanız bile bir şirket kurabilirsiniz. Bir işletme ile anlaşmanız dahilinde prosedürler sizin adınıza yönetilebilir.

Serbest Liman bölgesine ait şirketler, faaliyetlerini Kıbrıs dışındaki müşterileriyle gerçekleştirmeleri dahilinde, bir gelir ve kurumlar vergisi yapmaz. Şirketler personellerin sosyal sigorta, prim ve ihtiyat sandığını ödemek durumundadırlar. Şirketlerin faaliyetlerinde bir KDV uygulaması bulunmaz.

Kıbrıs’ta Şirket Kurmanın Avantajları Nelerdir?

Kıbrıs’ta şirket kurmanın avantajları vardır. Bu avantajlar değerlendirildiği zaman insanları cezbedebilir. Kıbrıs’ta kurmanın avantajları şu şekildedir;

– Kar dağıtımlarında herhangi bir vergi bulunmaz.

– Türkiye ile aynı para birimi ve saat dilimi uygulanır. Bu sebeple ticari anlamda problem meydana gelmez.

– Yasal anlaşmazlıkların olması durumunda, çözümün bulunması için aynı dil konuşulması gerekir. Böylelikle tüm sorunlar ortadan kalkar.

– KDV ve gelir vergisi yoktur. Bu sebeple muafiyetlerin ortadan kalkar.

– Şirketin kurulması için Kıbrıs’ta bulunmanızı gerektiren durum yoktur. Gereklilikler, anlaştığınız zaman işletme tarafından halledilir.

– Havale ve EFT gibi para transferleri konusunda çok düşük maliyetler uygulanır. Büyük para kayıpları olmaz.

Yukarıda gördüğünüz gibi, Kıbrıs’ta şirket kurmak avantajlıdır. Bu nedenle ötürü de Kıbrıs’ta şirket kurmak, insanların ilk hedefi konumundadır. Şirket kuran kişiler kendi işinin patronu oldukları için istedikleri gibi iş ortamını yönetebilirler. Buradan da yüksek kazançlar elde edebilirler.