Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Kimdir? Hayatı

    Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Kimdir? Hayatı

    Türkiye’nin önemli bir şehri olan Hatay, büyükşehir belediyesine sahip olan bir ildir. Son belediye başkanını 2019 seçimlerinde oy kullanarak belirleyen Hatay halkı, yeni başkanıyla birlikte birçok gelişime ve değişime imza atmıştır. 2023 depreminden sonra da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanının birçok projesi ve çalışması uygulamaya geçilmiştir.

    Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Kimdir?

    2019 yerel seçimlerinin sonucunda Doç. Dr. Lütfü Savaş Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Lütfü Savaş, yalnızca bir siyasetçi değil aynı zamanda kariyerinde ilerlemiş bir akademisyendir.

    Eğitim hayatında edindiği bilgileri Hatay’ı kalkındırmak için kullanırken projelerini daha bilimsel ve sağlam temeller üzerine hazırlamıştır. Şehir yönetimine yenilikçi bakış açıları kazandırırken halkın sevgisini kazanmaya da devem etmiştir.

    Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın Hayatı

    Hatay Yayladığının Dağdüzü köyünde 1965 yılında doğan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş 58 yaşındadır. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini Antakya’da tamamlamıştır. 1990 yılında Eskişehir’de yer alan Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur.

    Lütfü Savaş, pratisyen hekimlik yıllarını Kayseri’de ve Balıkesir’de geçirmiştir. 1996 – 2000 yılları arasında tıpta uzmanlık eğitimine başlamıştır. Bu eğitimini İstanbul Okmeydanı SSK Eğitim Araştırma Hastanesinde, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümünde almıştır.

    Doç. Dr. Lütfü Savaş, 2000 yılında Başkent Üniversitesi Adana Eğitim Araştırma Hastanesinde çalışmaya başlamıştır. Öğretim üyesi olarak çalıştıktan 2 yıl sonra Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde tıp fakültesinin kuruluşunda görev almıştır. Doçent unvanını 2007 yılında aldıktan sonra başhekim yardımcısı ve rektör danışmanı olarak idari görevleri üstlenmiştir.

    Lütfü Savaş’ın siyasi hayatı 2009 yılında Adalet ve Kalkınma Partisinden aday olması ve Antakya Belediye Başkanı olmasıyla başladı. Başkanlığı sürecinde alt ve üst yapının yanında eğitim, spor, sanat, sosyal ve kültürel alanlarda da çalışmalarda bulundu.

    2014 seçimlerindeyse CHP’den aday olan Doç. Dr. Lütfü Savaş Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Böylelikle 3 dönem üst üste belediye başkanı oldu.

    Doç Dr. Lütfü Savaş’ın Vizyonu ve Gelecek Projeler

    Hatay’ın yönetiminde yalnızca bugün değil gelecek de dikkate alınmaktadır. Doç. Dr. Lütfü Savaş, özellikle deprem bölgesinde maddi ve manevi şekilde zarara uğrayan halkı için birçok proje yapmaktadır.

    Projelerinde daimi olarak kentin sürdürülebilir kalkınması ve refah seviyesinin arttırılmasını amaçlamaktadır. Şehrin geleceğine yönelik umut vaat eden projeler sayesinde Hatay, Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın izinde Türkiye’nin gözde şehirlerinden biri olmaya hazırlanmaktadır.

    Büyükşehir Belediyesinin Hatay’ın Sosyal ve Ekonomik Gelişimine Katkıları

    Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş sayesinde Hatay’da sosyal ve ekonomik gelişmeler yaşanmaktaydı. 6 Şubat 2023 depremi sonrasında sosyal yaşamın ve şehir içi ekonominin kötüleşmesi kaçınılmaz olmuştur.

    Ancak yapılan projeler sayesinde şehirdeki iş imkanlarının arttırılması, depremzedelerin ihtiyaçlarının en kısa sürede giderilmesi ve eğitim alanındaki sorunların çözülmesi hedeflenmektedir.

    Doç. Dr. Lütfü Savaş Başkanlığında Kültürel Mirasın Korunması

    Zengin bir tarihe ve kültürel mirasa sahip olan Hatay, Doç. Dr. Lütfü Savaş sayesinde yıllar boyunca kendi özünü korumaya devam etti. Tarihi restorasyonlar, kültürel etkinlikler ve turizm teşviki gibi çalışmalarla Türkiye’nin sevilen illerinden biri oldu.

    Ayrıca yeni projeler de şehrin ruhuna uygun şekilde tasarlandığından dolayı sürdürülebilir kalkınma ilkelerine göre hareket edildi. Yeni projeler yapılırken çevreye ve Hatay’ın eşsiz tarihine saygılı şekilde yaklaşıldı.

    Doç Dr. Lütfü Savaş’ın liderliğindeki Hatay Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda atık yönetimi, enerji tasarrufu ve Yeşil Hatay gibi birçok projeyi yönetti. Parklar ve temiz enerji projeleri sayesinde birçok çevre dostu uygulama yapıldı.