Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Susuz Neden Yaşanmaz? Ne Kadar Su Tüketilmeli

    Susuz Neden Yaşanmaz? Su Tüketmenin Bilinen Dışındaki Önemli Özelliği! Ne Kadar Su Tüketilmeli

    Susuz Neden Yaşanmaz? Ne Kadar Su Tüketilmeli

    Ne Kadar Su Tüketilmeli?

    Su insan yaşamındaki en önemli kaynaklardan birisi. Yaşamımızı devam ettirebilmek için suya ihtiyacımız var. Yiyecek olmadan belirli bir zamana kadar yaşayabiliriz ama su olmazsa ancak bir iki gün yaşayabiliriz. Bu yüzden suyun insan hayatında önemli bir rolü var.

    Ne kadar su tüketmeliyiz?

    Yetişkin bir insanın günde 2-3 Litre su tüketmesi gerekiyor. Çay, kahve, kola, alkol, asitli içecekler, meşrubat gibi içecekler su ihtiyacını karşılamıyor. Bu içecekler vücudun daha da fazla suya ihtiyacını artırıyor.

    Susuz kalırsak vücudumuzda meydana gelen sorunlar nelerdir?

    Eğer yeterli su tüketmezsek vücudumuzda sorunlar meydana geliyor ve vücudumuz sinyal vermeye başlıyor. Bu sinyallerden ilki yorgunluk ve halsizlik. Su vücudumuzdaki en önemli enerji kaynaklarından biri.

    Vücudumuz susuz kalınca doğal olarak yorgunluk ve halsizliğe neden oluyor. Vücudumuzun verdiği bir diğer sinyal cilt problemleri. Su vücuttaki toksinleri ve atığı temizliyor. Ancak susuz kaldığımızda vücudumuzdaki toksinler ve atıkların vücuttan atılması zorlaşıyor. Bu da cilt problemlerine yol açıyor. Sedef, dermatit gibi. Toksinlerin vücuttan atılmaması kilo almaya da sebep oluyor. Vücut susuz kaldığında insan vücudunun en büyük organı olan deridede doğal olarak kırışıklıklar başlıyor ve erken yaşlanmamıza sebep oluyor.

    Bunlar sorunlardan bazıları. Devam etmek gerekirse susuz kalmak kilo alma, cilt problemleri, yorgunluk ve halsizliğe neden olmasının yanında eklem ağrısına da sebep oluyor. Eklemlerde ve omurga disklerinde bulunan kıkırdak vücudumuzun çoğunu suyun oluşturduğu gibi bunlarında?Su oluşturuyor. Susuz kaldığımız zaman eklemler şok emiliminde daha az iyi hale geliyor ve bu da eklem ağrısına sebep oluyor. Susuz kalmanın vücuttaki bir diğer olumsuz etkisi de kabızlık.

    Susuz kalmanın vücuttaki atık maddeleri vücudumuzdan atmayı zorlaştırdığını söylemiştik. Su yetersiz kaldığında atık maddeler bağırsak içinde çok yavaş hareket etmeye başlıyor ve bu da kabızlığa yol açıyor. Bunlar vücudumuzun susuz kaldığında yaşadığı bazı problemler. Ayrıca susuz kalmak tansiyonu düşürür ve nabzı artırır, kas kramplarını oluşturur, böbrek yetmezliği ortaya çıkartır, sindirim sistemi bozuklukları ortaya çıkartır, bağırsak sıkışmaları ve baş ağrısını beraberinde getirir.

    Ne yapmalıyız?

    Daha sağlıklı bir hayat yaşamak bu gibi sorunlarla uğraşmamak için bol su içmeli ve susuz kalmamalıyız.